Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Από την ..υπογραφή εγγράφων μέχρι το αποτέλεσμα, είναι ….ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.



Στην επανεξέταση της εξωδικαστικής συμφωνίας συμβιβασμού, που υπεγράφη το 2012 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens και κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή, προχωρεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με έγγραφα που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών  Γιάνης Βαρουφάκης, σε απάντηση ερωτήσεων του βουλευτή των ΑΝΕΛ  Νίκου Νικολόπουλου, «είναι δεδομένο ότι η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens τον Αύγουστου του 2012 θα επανεξεταστεί όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση».
«Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει στο πιο υψηλό επίπεδο ότι θα διερευνήσει κάθε πτυχή του σκανδάλου της Siemens» σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης και συμπληρώνει ότι «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έθεσε θέμα δικαστικής συνδρομής από τη Γερμανία στη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ».
«Κατά την επανεξέταση, εφόσον προκύψει θέμα παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων με τον όρο περί παροχής ιατρικού εξοπλισμού, θα αντιμετωπιστεί με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή περί σκανδάλου Siemens στην Υγεία.

Παρόμοια απάντηση δίδεται και σε άλλη ερώτηση του βουλευτή για το σύστημα επικοινωνιών του σιδηρόδρομου GSM-R στην οποία σημειώνεται ότι «στο πλαίσιο των ερευνών αυτών εφόσον προκύψουν ευθύνες για το έργο του GSM/R αυτές θα αποδοθούν».

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου η Siemens είχε διαγράψει 74 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του όρου της συμφωνίας περί διαγραφής εισπρακτεών απαιτήσεων της εταιρείας σε βάρος φορέων του Δημοσίου, ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Η πλειονότητα των συγκεκριμένων απαιτήσεων αφορά προμήθειες της Υγείας. Ένα σημαντικό όμως κομμάτι συνδέεται με το «αμαρτωλό» σύστημα GSM-R, από την προμήθεια του οποίου πιστοποιήσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ έχουν περάσει στον συμβιβασμό Δημοσίου - Siemens.

Το σύστημα ραδιοκάλυψης είχε δημοπρατηθεί το 2006 με προϋπολογισμό 67 εκατ. ευρώ και ανατέθηκε στη Siemens, υπό περίεργες συνθήκες. Το 2008 η έρευνα της Δικαιοσύνης εντόπισε μίζες της εταιρείας για το πρόγραμμα. Το έργο ολοκληρώνεται εφέτος και θα λειτουργήσει στον σιδηροδρομικό ΠΑΘΕ. H Siemens θα αναλάβει τη συντήρησή του ως το καλοκαίρι του 2018.

Στενές επαφές Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη

 

Ο Μητσοτάκης είναι το «αφεντικό» της siemens Hellas;


Τιμολόγια χιλιάδων ευρώ του Κυρ. Μητσοτάκη στη Siemens


ΑΓΡΙΕΨΕ Η ΖΩΗ - “Εγώ δεν τα πήρα από τη Siemens κύριε  Μητσοτάκη...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...