Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Φλερτάρει με τον …..Κορυδαλλό;



Τους τρεις άξονες που εκτιμά ότι θα επιτρέψουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ανέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην «Αυγή» και αναφέρθηκε, , στην αγορά των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, 27 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ και μέρους των ομολόγων του ΔΝΤ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Σε ερώτηση για τα σενάρια περί παραίτησής του, απαντά ότι «Κανείς μας δεν πρόκειται να ρίξει την ασπίδα πριν δικαιώσουμε όλοι μαζί τους πολίτες», και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα μη υπερψήφισης της συμφωνίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «δεν θα καταθέσουμε στη Βουλή συμφωνία που διίσταται με τις αρχές μας».
Όπως βλέπετε όμως , ο Βαρουφάκης  υπέγραψε τη δανειακή το Φεβρουάριο με βάση το 2ο μνημόνιο και στο Αγγλικό Δίκαιο.  Αυτό σημαίνει ότι με μια χρεοκοπία δεν διαγράφεται τίποτα, και άρα είναι σίγουρος για μη χρεοκοπία.
 Απαντώντας στις επικρίσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι δεν βοηθά στη διαπραγμάτευση, τονίζει ότι «έχει δίκιο αν το νόημα είναι η υποταγή σε μνημονιακές λογικές»
Kαλά ..αυτό που υπόγραψε δεν έχει “μνημονιακή λογική”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...