Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μας δίνουν οι τοκογλύφοι 7.7 δις για τρεις μήνες, για... να πληρώσουμε τους τοκογλύφους



Η Κομισιόν προτίθεται να παράσχει δάνειο – γέφυρα ύψους 7,7 δις ευρώ στην Ελλάδα μέσω του EFSM, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Ιουλίου.
Σύμφωνα έγγραφο της Κομισιόν που επικαλείται το Reuters, το δάνειο – γέφυρα θα έχει ανώτατη διάρκεια τριών μηνών και θα αποπληρωθεί στον EFSM, τον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη χρηματοδότηση που θα λάβει η Ελλάδα από τον ESM της ευρωζώνης, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το επόμενο τριετές δάνειο, ύψους 86 δις ευρώ.
Πάντως η πρόταση για χρήση κονδυλίων του EFSM βρίσκεται ακόμα «στον αέρα», λόγω της έντονης αντίδρασης της Τσεχίας και της Βρετανίας.
Όπως αναφέρει το topontiki, σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, η Ελλάδα θα λάβει μια πρώτη δόση 7 δις ευρώ, που θα της επιτρέψει να αποπληρώσει το ομόλογο της ΕΚΤ τη Δευτέρα, καθώς και τις οφειλές προς το ΔΝΤ.
Η πρόταση της Επιτροπής θα κατατεθεί στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ προς έγκριση το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο η διαδικασία θα προχωρήσει μόνο αν η Ελλάδα ψηφίσει το πακέτο μέτρων που περιλαμβάνεται στη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών.


Πάρτι στα Γερμανικά ΜΜΕ: “Διαλύεται το κόμμα του Τσίπρα”



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΡΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ???ΓΙΑΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΥΡΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...