Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Aπο το … Καστελόριζο στο … πρασόρυζο.



Και από τον ….ΟΛΑΝΤΡΕΟΥ, μετά από πέντε χρόνια κουπί στην γαλέρα…. στον ….ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΟΥ.

Καστελόριζο, 2010
Δήλωση του ΟΛΑΝΔΡΕΟΥ

"Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009.

Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όλοι μας κληρονομήσαμε – η σημερινή Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός – ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί.

Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της.

Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας.

Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα.

Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας.

Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες.

Ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση προσφυγής στον μηχανισμό θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια.


Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, δυνατή, για να αισθανθούν όλοι οι Έλληνες περήφανοι.

Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν.

Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της Ε.Ε., είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία.

Και σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας.

Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα.

Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε  στην Ε.Ε.

Οι εταίροι  μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά.


Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία,  μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό.

Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.
Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι  με απαιτήσεις από όλους μας,  αλλά με μια νέα συλλογική  συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι.

Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.

Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές  και συστήματα  που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες.

Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία,  δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία,  διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, θα τα καταφέρουμε.

Αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στις αξίες μας, στον ίδιο μας τον εαυτό."
Βουλή    2015
Δήλωση  ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΟΥ  2010
Το πρόγραμμα θα είναι δύσκολο, αλλά καλύτερο από το τελεσίγραφο...
Μπήκαμε σε έναν πόλεμο, δώσαμε δύσκολες μάχες, είχαμε απώλειες κερδίσαμε όμως και έδαφος. Προχωρήσαμε όσο μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο.
«Από την πρώτη μέρα κινήθηκα με μοναδικό γνώμονα τη συνείδησή μου, βάζοντας όλες μου τις δυνάμεις για το δίκιο του λαού μας και τα εθνικά μας συμφέροντα. Έχω πράξει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, πολλές φορές σε συνθήκες απειλών και εκβιασμών.
»Ανέλαβα ρίσκα, δεν φοβήθηκα το πολιτικό κόστος, ούτε επιδίωξα την εύκολη παραμονή μου στην εξουσία.
 «Έξι μήνες τώρα μπήκαμε σε έναν πόλεμο με άνισες δυνάμεις, είχαμε απώλειες αλλά κερδίσαμε και έδαφος» ανέφερε και τόνισε ότι από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο, το οποίο δεν έχει δικαίωμα να αγνοήσει ή να κρύψει.
«Αποφασίσαμε με υψηλή αίσθηση ευθύνης να αποτρέψουμε ένα πολιτικό Grexit με οικονομική πρόφαση», υπογράμμισε και παραδέχθηκε ότι η δανειακή συμφωνία περιλαμβάνει πολλές προαπαιτούμενες δράσεις που απέχουν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημείωσε έχουμε σήμερα μία πρόταση με δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση, με αναπτυξιακό πακέτο αλλά και με μία ουσιαστική συζήτηση για πρώτη φορά για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αν και είναι καλύτερο, όπως είπε, από το προηγούμενο που είχε τεθεί στο τραπέζι.
Συνεχίζοντας στάθηκε ότι η πιθανή συμφωνία θα οδηγήσει σε ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με τριετή διάρκεια, που παρέχει χώρο και χρόνο για να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Όπως διευκρίνισε, τυχόν συνδρομή του ΔΝΤ θα είναι τεχνικής φύσεως.
Έκανε λόγο για μετατροπή βραχυπρόθεσμου χρέους σε μακροπρόθεσμο, που ισοδυναμεί με αναδιάρθρωσή του. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ως συνέπεια των επιπτώσεων στην οικονομία,
 «Θα καταφέρουμε όχι μόνο να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να μείνουμε ως ισότιμος εταίρος» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.



Οδηγίες για όσους ψήφισαν ΟΧΙ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...