Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

BBC: Έρχονται πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα – Η χώρα παραμένει πειραματικό εργαστήρι λιτότητας



Σε μια εμβριθή ανασκόπηση των πολιτικών εξελίξεων γύρω από το ελληνικό ζήτημα, ο γνωστός πολιτικός αναλυτής του BBC Γκάβιν Χιούιτ προβλέπει πρόωρες εκλογές στη χώρα μας.
Υπό τον τίτλο «Σκληρή συμφωνία για την Ελλάδα στιγματίζει το ευρωπαϊκό όραμα», ο γνωστός πολιτικός αναλυτής του BBC Γκάβιν Χιούιτ, αναφέρει ότι, μπορεί, με το τρίτο «πακέτο σωτηρίας» να απεφεύχθη η χρεοκοπία και η Ελλάδα να παραμένει εντός του ευρώ, αλλά η συμφωνία «άφησε πολλούς Έλληνες ταπεινωμένους» και ότι «δεν είναι μόνο οι κύκλοι των αριστερών που αναφέρονται σε “παράδοση”».
Συνεχίζει, λέγοντας ότι η Ευρώπη απέφυγε «τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της Ευρώπης», αλλά ότι «η φήμη της έχει καταστραφεί».
Είναι σαφές για τον Χιούιτ ότι «η Ελλάδα παραμένει πειραματικό εργαστήρι λιτότητας – με τη χώρα πίσω στην ύφεση» και ότι μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να αναφέρθηκε σε ανάγκη αναδόμησης του χρέους, αλλά πιο κοντά στην αλήθεια είναι η δήλωση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι «θα υπάρξει καταγραφή του ελληνικού χρέους, με παράταση των ημερομηνιών λήξης του».
Μεταξύ άλλων, ο Βρετανός αναλυτής καταλήγει ότι πρόκειται «για ένα μάθημα για άλλες χώρες ότι η Ευρωζώνη ήθελε να αναδομήσει την ελληνική κυβέρνηση, παρόλο που ήταν δημοκρατικά ελεγμένη» και στην πολύ σοβαρή πρόβλεψη ότι «όπως έχει, η συμφωνία θα οδηγήσει σχεδόν σίγουρα σε πρόωρες εκλογές», αφού εν τω μεταξύ ανασχηματίσει την κυβέρνηση απομακρύνοντας τους υπουργούς που αντιτέθηκαν στην τελευταία πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...