Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Το Μεγάλο Θέατρο της ΕΕ έρχεται στο τέλος. Διαπιστώσεις θα κάνουν μόνο. Οι αποφασεις για συμφωνία μεταφέρονται για την άλλη εβδομάδα.



Η Γερμανία διατηρεί σκληρή γραμμή με την Άνγκελα Μέρκελ να επαναλαμβάνει ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη κι ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ δύσκολες. Άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες τονίζουν ότι η πρώτη επιλογή είναι η παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, αλλά μόνο με την εγγύηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. «Χάθηκε το πιο σημαντικό νόμισμα, που είναι η εμπιστοσύνη. Θα έχουμε σκληρές διαπραγματεύσεις. Ξέρω ότι τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα. Το βράδυ θα ελέγξουμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις».

«Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι επ' ωφελεία της Ελλάδας αλλά και επ' ωφελεία της Ευρώπης. Η κατάσταση έχει γίνει πολύπλοκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

Ο Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε, πως, η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, αν θέλει να έχει μια νέα συμφωνία.
 Αν δεν γίνει αυτό, τότε θα δούμε καταστροφές τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα. Έχουμε την μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων στα χέρια μας.

Η πρόθεση των δανειστών της Ελλάδας είναι να προχωρήσει σε ταχεία νομοθέτηση μέρους των μέτρων που προτείνει εντός της επόμενης εβδομάδας, πριν υπάρξει τελική συμφωνία για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης προς τη χώρα.

Με το νέο δάνειο, το χρέος θα πάει στο 230% του ΑΕΠ. Να το κουρέψουμε, να ξαναπάει στο 180%

Στην ουσία η χώρα πλέον είναι εκτός ευρωζώνης από την προηγούμενη βδομάδα. Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμφωνία για να μείνει η χώρα στο ευρώ, είναι συμφωνία για να φύγει. Αν δεν γίνει αυτό κατανοητό, θα πάθουμε τεράστια καταστροφή.

Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία: για τη δημιουργία θέσεων εργασίας χρειάζεται ανταγωνιστικότητα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με το ευρώ, το οποίο αποτελεί ένα πάρα πολύ ισχυρό νόμισμα για τη χώρα. Η Ελλάδα ζούσε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2003 με το δικό της εθνικό νόμισμα, συνεπώς μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη χωρίς να έχει το ευρώ. Εάν υπάρξει συμφωνία την Κυριακή, το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν 3 μήνες».

Στο κάτω – κάτω τι είναι η Ε.Ε  πέρα από ένα καθαρό Φεουδαρχικό Σύστημα; Ο Μεσαίωνας είναι εδώ, δεν τελείωσε, αλλά (όπως και το Ράιχ) κρύφτηκε και ασκεί κεκαλυμμένος την επιρροή του μέχρι να μπορέσει να φανερωθεί ξανά χωρίς φόβο.
Αλίμονο στις κοινωνίες των ανθρώπων αν ο σκοπός επιτευχθεί. Οι χειρότερες στιγμές της Φεουδαρχικής Ευρώπης θα ξαναζήσουν και θα γίνουν το μέλλον μας.
Η μόνη σωστή Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι η Ένωση ισότιμων κρατών, ανεξάρτητων, εθνικά κυρίαρχων και οικονομικά υγιών. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι Ένωση αλλά αφομοίωση / κατάκτηση.


Η ντόπια  διαπλοκή πάντως βρήκε τον τρόπο να γελάμε με την πρόταση για νέα Κυβέρνηση  όλων των ….καθαρών Ελλήνων, που θα συναγελάζεται - συνεργάζεται  με τους… βρώμικους Ευρωπαίους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...