Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Τελικά θα δανείσουν την… αποικία τους.



Θετικές και βάση για συζήτηση κρίνουν σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τις τελευταίες ελληνογαλλογερμανικές  προτάσεις οι δανειστές.
Αναλυτικά, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου από τις Βρυξέλλες αναφέρεται ότι οι δανειστές της ΓερμανΕλλάδας θεωρούν τις τελευταίες προτάσεις για το χρέος αρκετά θετικές ώστε να κρίνονται ικανοποιητικές ως βάση συζήτησης για ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 74 δις Ευρώ, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή του πρακτορείου.
«Υπάρχει θετική αξιολόγηση του προγράμματος», είπε η πηγή στο πρακτορείο, με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) έτοιμο να σκεφτεί να παρέχει 58 δις Ευρώ με επιπλέον 16 δις Ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης χρέους, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα.
Η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε ότι η αξιολόγηση των δανειστών επί του σχεδίου θα πάει στο Eurogroup των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το Σάββατο, με πιθανότητες «50-50» να εγκριθεί, δεδομένης της αντίθεσης των σκληροπυρηνικών χωρών-μελών, όπως η σκληροναζιστικη Γερμανία που αντιτίθεται, όπως γράφει το τηλεγράφημα, σε οποιαδήποτε ελάφρυνση χρέους προς την Αθήνα ,διότι έχουμε δύο Γερμανίες . Μια που κάνει τον καλό μπάτσο, και μια που κάνει τον κακό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...