Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ Θέλουν δεν θέλουν, κλόνισε την Γερμανική Ευρώπη.



Ο Τσιπρας έχει πλέον δυο επιλογές. Η να  στείλει τους ναζιστές τοκογλύφους στο καλό, η να αυξήσει το χρέος σε πάνω από 800 δις ευρώ με αφόρητους για την κοινωνία όρους, και ότι αυτό σημαίνει. Ελπίζουμε να διαλέξει το πρώτο, και να φύγει προς τα εμπρός με δικό μας νόμισμα. Εκτός εάν μέσα στην συμφωνία που θα κάνει ειδικά με τον ESM αποφασιστεί το κούρεμα των ελληνικών  καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού τουλάχιστον κατά 30% με την ταυτόχρονη απόδοση τους στο ελληνικό κράτος, πράγμα που μπορεί ο ΕSM να κάνει. Αυτό θα ισοφαρίσει κατά κάποιο τρόπο την χασούρα του δανεισμού, και θα ικανοποιήσει τις χαμηλές τάξεις που δεινοπαθούν ..

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και οι ώρες που βιώνει η Ελλάδα δραματικές, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος αποχώρησης της χώρας από το ευρώ...
Αυξάνουν κατακόρυφα τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα ενόψει του αυστηρού τελεσιγράφου μέχρι την Κυριακή 12 Ιουλίου, καθώς η Ελλάδα καλείται να επιλέξει είτε την επίτευξη συμφωνίας είτε την αποχώρηση από το ευρώ.
Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν εξελίσσεται καλά, φαίνεται να δήλωσε πριν από λίγο η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, εξέλιξη η οποία σηματοδοτεί τις ασφυκτικές πιέσεις των εταίρων προς την κυβέρνηση να κλιμακώσει την προσπάθεια εντός των επόμενων ωρών για να καταρτίσει ολοκληρωμένες προτάσεις και να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και οι ώρες που βιώνει η Ελλάδα δραματικές, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος αποχώρησης της χώρας από το ευρώ... 

Το πιο σκληρό άρθρο που έχει γραφεί για τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ελληνική κατάρρευση, δημοσιεύθηκε στο Spiegel σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.
Το περιοδικό ρίχνει βαρύτατες ευθύνες στο ΔΝΤ και προσωπικά στην Λαγκάρντ για την πολιτική που ακολούθησε έναντι της Ελλάδας, κατηγορώντας την ευθέως ότι την οδήγησε στην καταστροφή.
Εξαιρετικά σημαντική είναι η μομφή που της αποδίδει ότι «αντί να ασχολείται με την λειτουργία του ταμείου, έγινε συνεργός του Βερολίνου και των Βρυξελών, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδας!
Όλα αυτά που; Στο Γερμανικό Spiegel! Που φαίνεται πως αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα περισσότερο από κάτι Θεοδωράκηδες της αντιπολίτευσης. Αλήθεια, τι ακριβώς υπηρετούν;
Κλείνοντας ο αρθρογράφος ζητά ευθέως την παραίτηση της Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας το λογίδριο περί «ηθικών λόγων» που συνόδεψε την αποπομπή του Στρως Καν! Αυτή βλέπετε, βίασε μια ολόκληρη χώρα…

Ευρεία έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσει στο Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα προκειμένου να επιστεί το Βερολίνο και οι "ρεβανσιστική" ομάδα της κυβέρνησης Μέρκελ (κατά τους Αμερικανούς υπάρχει μια ομάδα υιών και εγγονών των ναζιστών του Β΄ΠΠ που εποιυμούν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα του Β'ΠΠ και να εξαπλώσουν την γερμναική κυριαρχία στην Ευρώπη".
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην σύσκεψη θα μετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου αλλά και ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μια σύνθεση που παραπέμπει σε "πολεμική" κρίση, αφού σε μια τέτοια περίπτωση ο μόνος που θα άλλαζε θα ήταν ο Λιου με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας.
Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, προκειμένου να ενημερωθεί ο Μπαρακ Ομπάμα για το ελληνικό ζήτημα και την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα εκτιμηθεί η συμπεριφορά του Βερολίνου.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών λίγο πριν την σύσκεψη μιλώντας στο ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον, τόνισε ότι "Είναι άγνωστος ο κίνδυνος για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία. Θα ήταν ένα γεωπολιτικό λάθος".
Η ανησυχία του Μ.Ομπαμα προέρχεται τόσο από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομία ένα πιθανό Grexit όσο και ειδικότερα στην αμερικανική.
Σε κάθε περίπτωση οι Financial times προειδοποιούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ  θα προκαλέσει  μόνιμη αστάθεια στην Ευρωζώνη και, ως εκ τούτου, αποσταθεροποίηση του κοινού νομίσματος αναφέρει η εφημερίδα.
«Η έξοδος μίας χώρας από μία νομισματική ένωση θα καταστήσει το ευρώ άκρως ευάλωτο σε κάθε επικείμενη οικονομική κρίση» επισημαίνει ο αρθρογράφος των Financial Times, προειδοποιώντας για τη δημιουργία ενός αρνητικού «ιστορικού».
Από την άλλη, βέβαια, επισημαίνεται πως η απειλή ενός Grexit θα οδηγήσει τις «ανυπάκουες» χώρες στην επιβολή αυστηρών πολιτικών πειθαρχίας.
Άλλες όμως χώρες, όπως η Γαλλία, προειδοποιούν ότι ο διαρκής φόβος για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ουσιαστικά καταργεί το λόγο ύπαρξης του ενιαίου νομίσματος.
«Το μείζον ερώτημα είναι αν τα μέλη της Ευρωζώνης θέλουν να καταστήσουν την απειλή εξόδου ως μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» τονίζουν οι Financial Times
Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος, η νομισματική ένωση έχει χρέος να δώσουν λύση στο ελληνικό αδιέξοδο, αποτρέποντας το Grexit.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...