Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Γιατί ψεύδεται η Κατσέλη; Αφού λεφτά υπάρχουν στα ταμεία για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των πολιτών. Ποια συμφέροντα υπηρετεί;



Είπε ….Εάν δεν υπάρχει συμφωνία την δευτέρα θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας τις επόμενες μέρες, και συνέχισε. … Η ΕΚΤ θα αποφασίσει τη Δευτέρα αν θα υπάρξει ρευστότητα και αυτή θα προσδιορίσει αν αλλάξει το όριο ανάληψης στα ΑΤΜ από την Τρίτη".
Η Λούκα Κατσέλη, υποστήριξε ότι υπάρχει κεφαλαιακό «μαξιλάρι ασφαλείας» ύψους 1 δισ. ευρώ στις τράπεζες ….μέχρι τη Δευτέρα.

Ψεύδεται ασύστολα γιατί αυτές τις μέρες μπήκε πολύ χρήμα στα ταμεία από το ντόπιο κεφάλαιο που θέλει να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες. Εμείς την π[προκαλούμε να βγει  να πει πόσες ήταν οι εισπράξεις από ελληνικές εταιρίες.  

«Επειδή διακινούνται διάφορες κακόβουλες φήμες στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω το συναλλακτικό κοινό ότι κατά την υπολειπόμενη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, τα ATM των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά» πρόσθεσε η Λούκα Κατσέλη.  «Όλοι γνωρίζουν ότι η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών καθορίζεται από την ΕΚΤ, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ούτε θα μπορούσε να υπάρχει τέτοιο σενάριο» σημείωσε η κ. Κατσέλη μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega  και πρόσθεσε «Όπως είδαμε στην Κύπρο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία, δεν μπορείς να κάνεις κούρεμα καταθέσεων σε ποσό κάτω των 100.000 ευρώ».
Την ίδια ώρα ωστόσο η κ. Κατσέλη κλήθηκε να διευκρινίσει αν οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές την Τρίτη και αν θα αλλάξει ή όχι το όριο ημερήσιας ανάληψης.
Η κ. Κατσέλη διευκρίνισε ότι μέχρι την Δευτέρα θα ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται ήδη από τις τράπεζες, δηλαδή ο κάθε πολίτες θα μπορεί να παίρνει 60 ευρώ από το ΑΤΜ.   Με βάση την ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη από την Τρίτη το πρωί θα καθοριστούν τα όρια των αναλήψεων». Πρόσθεσε ότι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες θα καθοριστεί λεπτομερώς τη Δευτέρα, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις που θα λάβει η ΕΚΤ την ίδια ημέρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...