Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ανατριχιαστικό . Μιλά το μεγαλύτερο λαμόγιο όλων των εποχών για … δεοντολογία.





Μόνο σαν καλαμπούρι μπορείς να πάρεις την ανακοίνωση που έβγαλε ο Σκάι στην οποία διαπιστώνει «απόπειρες τρομοκράτησης των φορέων της ενημέρωσης και των λειτουργών της».

Για να δούμε λοιπόν ποιοι μας κάνουν μαθήματα δεοντολογίας.

Τα θεμέλια της  Αλαφουζέικης δυναστείας τα έβαλε ο Αριστείδης Αλαφούζος. Αυτός ο καπιταλιστής –αν δεν κάνουμε λάθος- είναι ο μόνος πλουτοκράτης που κατέθεσε ένορκα ότι λάδωνε με εκατομμύρια τον τότε πρωθυπουργό Μητσοτάκη, για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες του. Ηταν μια παραδοχή που σε οποιοδήποτε κράτος του λεγόμενου δυτικού κόσμου θα προκαλούσε την επέμβαση του εισαγγελέα και οπωσδήποτε θα προκαλούσε σάλο στον πολιτικό κόσμο. Εδώ δεν συνέβη απολύτως τίποτα.
Σήμερα στο τιμόνι του ομίλου Αλαφούζου, είναι ο "οικολόγος"Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος έχει τις δικές του «περγαμηνές». Καλύτερα να αφήσουμε να τις ξεδιπλώσει ένα άλλο «μπουμπούκι», ο Γ. Κουρής που έβγαλε στον αφρό τον βίο και πολιτεία του εκδότη-εφοπλιστή όταν κάποια στιγμή είχε έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του.
Σε προηγούμενο τεύχος του περιοδικού Hot Doc είχε ένα πολύ αποκαλυπτικό πολυσέλιδο ρεπορτάζ για το παραδικαστικό κύκλωμα που ζει και βασιλεύει.

Σ’ αυτό το δημοσίευμα αυτό που μας κίνησε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η αναφορά του σε κάποιον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος έχει πάρει δώσε με το παραδικαστικό κύκλωμα, και ο οποίος κάνει εκβιασμούς και εισπράττει χρήματα καθώς επίσης ότι χρησιμοποιεί πλαστά τιμολόγια . (Αυτά προκύπτουν από συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, και έχει στην διάθεση του το περιοδικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα). 

Κι ενώ ήταν φανερό ποιον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού φωτογράφιζε το δημοσίευμα, η είδηση "δια μαγείας" εξαφανίστηκε από την δημοσιότητα. Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία δεν επιβάλει αυτοί οι διάλογοι, που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ και το περιοδικό ισχυρίζεται ότι διαθέτει, να δοθούν στην δημοσιότητα; Θα ήταν καχύποπτος κάποιος να υποθέσει ότι τέτοια δημοσιεύματα όπως του Hot Doc εξυπηρετούν παρασκηνιακά παζάρια μεταξύ ατόμων του δημοσιεκδοτικού κατεστημένου;


Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι όταν ο «πολιτικώς προδότης της Δημοκρατίας, προσκυνημένος της δικτατορίας, στην περίοδο της οποίας θησαύρισε και δημοσιογραφικώς ένας εκβιαστής και υβριστής και εμπορικώς ένας λωποδύτης της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας με ακάλυπτες επιταγές, με εκβιασμούς και με λαθροχειρίες, οφειλέτης του δημοσίου χρήματος και εκμεταλλευτής του ιδρώτα των εργαζομένων στην επιχείρησή του», σύμφωνα με το «βιογραφικό» του Γιώργου Κουρή, όπως το είχε παρουσιάσει ο Β. Γιαννόπουλος, (26 Αυγούστου 1980), όταν είχε ανοίξει αντιπαραθέσεις μαζί του, δημοσίευε συγκλονιστικές καταγγελίες σε βάρους που Αλαφουζέικου, ο ιδιοκτήτης του Σκάι και της ¨Καθημερινής", δεν είχε την παραμικρή αντίδραση. Θα υπήρχε πολίτης που θα δεχόταν τέτοιες κατηγορίες σε βάρος του και θα σφύριξε αδιάφορα; Που οφείλεται άραγε αυτή η στάση του Αλαφούζου;

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...