Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ολα δείχνουν ότι ούτε απόψε θα ληφθεί τελική απόφαση για την ελληνική πρόταση.



Πηγές από το Εurogroup αναφέρουν πως θα υπάρξει ανακοινωθέν, ενώ  οι ίδιες πηγές επιμένουν πως ζητήθηκε από την Ελλάδα  να ενσωματώσει την ερχόμενη εβδομάδα κάποια μέτρα και στη συνέχεια το Εurogroup θα επανέλθει για μια τελική συμφωνία. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, από την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αξιώνουν περισσότερα μέτρα στον τομέα τη οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά.
Ζητούν, επίσης, ζητούν να «περάσουν τα σχετικά νομοσχέδια αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αποδείξουν πως είναι σοβαροί»
Βορειότερα από τη Γερμανία μετατέθηκε το επίκεντρο του προβλήματος γύρω από μία απόφαση για την Ελλάδα. Παρόλο που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα οι ενστάσεις της τελευταίας στιγμής προέκυψαν από τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ.
Ο λόγος είναι η κυβερνητική συμμαχία με το εθνικιστικό κόμμα της Φινλανδίας το οποίο αντιτίθεται σε μία παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και απειλεί ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η κυβέρνηση.
Το πρόβλημα μάλιστα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ασκούν βέτο για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Euro και οι αποφάσεις στα Eurogroup λαμβάνονται με ομοφωνία.
Η Φινλανδία θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, λέει η φιλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat επικαλούμενη αξιόπιστη πηγή την οποία δεν κατονομάζει. 
Την ίδια ώρα η φιλανδική κρατική τηλεόραση τονίζει ότι η κυβέρνηση του Ελσίνκι είναι έτοιμη να πει «όχι» στην Ελλάδα ακόμη κι αν μείνει μόνη της στο Eurogroup.
Υπέρ της εξεύρεσης συμφωνίας τάχθηκαν Ιταλία, Γαλλία, Κύπρος και Κομισιόν ενώ κατά της συμφωνίας τάχθηκαν Γερμανία και οι δορυφόροι της Φινλανδία, Ολλανδία, και φυσικά οι πρώην κομμουνιστικές Λιθουανία, Σλοβακία, Εσθονία και Σλοβενία.
H FAZ -επικαλούμενη έγγραφο που έχει δει η εφημερίδα- αναφέρει ότι ο Σόιμπλε απορρίπτει τις ελληνικές προτάσεις ως ανεπαρκείς έχει κάνει αρνητική εισήγηση στις άλλες χώρες. «Από αυτές τις προτάσεις λείπουν σημαντικά σημεία μεταρρυθμίσεων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η χώρα και να έχει βιώσιμη ανάπτυξη, μακροπρόθεσμα. Επομένως, δεν μπορεί να αποτελούν βάση ενός νέου τριετούς προγράμματος με τον ESM», υπογραμμίζεται. Στο έγγραφο αυτό, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι ο ένας τρόπος είναι να βελτιώσει η Ελλάδα τις προτάσεις της, ταχέως και πλήρως, με την πλήρη υποστήριξη της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...