Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Γ.Βαρουφάκης: "Αυτό που υπογράφει ο Α.Τσίπρας είναι μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών . Είναι η απόλυτη ταπείνωση"



Για την απόλυτη ταπείνωση του Α.Τσίπρα έκανε λόγο ο Βαρουφάκης σε συνέντευξή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η συμφωνία είναι μια νέα Συνθήκη Βερσαλλιών και πρόσθεσε «Αυτή είναι η πολιτική της ταπείνωσης. Η Τρόικα βεβαιώθηκε ότι θα κάνει τον Αλέξη Τσίπρα να ''φάει'' κάθε μία λέξη κριτικής που ξεστόμισε για την Τρόικα τα τελευταία πέντε χρόνια. Όχι μόνο αυτούς τους έξι μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά και τα χρόνια πριν από αυτό». 
 «Δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά. Δεν έχει σχέση με το να βάλουν την Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης. Αυτή είναι η νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει ξανά την Ευρώπη και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει. Ξέρει ότι είναι καταδικασμένος αν το κάνει και καταδικασμένος αν δεν το κάνει», είπε.
Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης συνέκρινε τους όρους με το κίνημα του 1967.

«Τότε, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να καταλυθεί η δημοκρατία ήταν τα τανκς. Αυτή τη φορά, ήταν οι τράπεζες. Οι τράπεζες χρησιμοποιήθηκαν από ξένες δυνάμεις για να καταλάβουν την κυβέρνηση. Η διαφορά είναι πως αυτή τη φορά καταλαμβάνουν όλη τη δημόσια περιουσία».

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ίσως να προκηρύξει πρόωρες εκλογές αντί να πάει τη συμφωνία στη βουλή, λέγοντας ότι θα «εκπλαγώ πολύ» αν θελήσει να παραμείνει πρωθυπουργός.

 Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ακόμη ότι θα παραμείνει βουλευτής, όπου έχει «πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κινήσεων και διατύπωσης της αλήθειας». Προειδοποίησε όμως ότι η λιτότητα θα ενισχύσει περισσότερο την ακροδεξιά στην Ελλάδα.

Αν το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει καλλιεργήσει τόση ελπίδα στην Ελλάδα... αν προδώσουμε αυτή την ελπίδα και σκύψουμε τα κεφάλια μας σε αυτή τη νέα μορφή μεταμοντέρνας κατοχής, τότε δεν βλέπω άλλο πιθανό αποτέλεσμα πέρα από την περαιτέρω ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Θα κληρονομήσουν το ''μανδύα'' κατά της λιτότητας, τραγικά. Το σχέδιο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, μίας ενωμένης ευρωπαϊκής δημοκρατικής ένωσης, μόλις υπέστη μία μεγάλη καταστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...