Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Βάζουν μπρος τις μηχανές οι αμερικανοί για να σώσουν το παιδί τους.



Οι Αμερικανοί πανικόβλητοι που βλέπουν ότι μπορεί να πέσει το παιδί που τους κόστισε πολλά λεφτά για να εξελίχθη σε ηγέτη τύπου Παπανδρέου με απρόβλεπτες συνέπιες , αποφάσισαν να κινηθούν . Έτσι ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τ.Λιου πήρε τους δρόμους για την Ευρώπη κάνοντας σειρά συναντήσεων.   Σύμμαχο στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης βρήκε στο πρόσωπο του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές   από την αμερικανική πλευρά. Δεν  γνωρίζουμε εάν μετά τις τελευταίες εξελίξεις μπορούν να αναστρέψουν το εχθρικό πλέον πολιτικό  περιβάλλον για τον φέρελπι μέχρι προ ημερών Τσίπρα. Η ζημιά με την ολική ταπείνωση του από την Μερκελ, ίσως είναι καταλυτική για το πολιτικό μέλλον του. Εμείς θα πούμε του κου Τ.Λιου ,όταν στέλνετε το παιδί σας στο στόμα του λύκου, έπρεπε να φροντίσετε να υπάρχει κάποιος δίπλα του, για να μην του βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο, και ο νοών νοήτω. Τα κόλπα τα ξέρετε .Εσείς πρώτοι το πράξατε στον Ανδρέα όταν σας χάλασε την σούπα. Οι Γερμανοί αποδείχτηκαν καλοί μαθητές σας.
Κατά την συνάντησή τους συμφώνησαν ότι "Δεν έπρεπε να αφεθεί η κρίση να φτάσει σε αυτό το σημείο" και όχι "Δεν έπρεπε να κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες" αλλά τώρα που έκλεισαν πρέπει να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να ανοίξουν "το συντομότερο δυνατό".
Πρακτικά ο Τ.Λιου διερεύνησε τα περιθώρια να ανοίξει η ρευστότητα της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες μέσω αύξησης του ELA και η γενική στάση του Μ.Ντράγκι ήταν θετική, αλλά του τόνισε ότι "Ο Β.Σόιμπλε πρέπει να πειστεί να άρει τις επιφυλάξεις του".
Προς τούτο ταξιδεύει αύριο στο Βερολίνο ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ αποφασισμένος να κάμψει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τις αντιστάσεις του Β.Σόιμπλε.
Σε ότι αφορά τον μηχανισμό για την δημιουργία "γέφυρας" ο Λιου έδειξε να γνωρίζει πρέπει να στηριχθεί η θέση του ΔΝΤ περί άμεσου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.
Η συνάντησή του Αμερικανού αύριο με τον Β.Σόιμπλε στο Βερολίνο είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, ειδικά αν υπάρχουν δραματικές εξελίξεις απόψε στην Αθήνα που οδηγήσουν στην πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα.
Τι θετικό είναι ότι ο Μ.Ντράγκι, τάσσεται υπέρ της άποψης ότι πρέπει "να σπάσει η θηλιά από τον λαιμό" της Ελλάδας. Το επίσης εξαιρετικά σημαντικό: Έδωσε εντολή στις υπηρεσίες της ΕΚΤ να είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...