Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά τα φραγκοδίφραγκα …εάν περισσεύσουν από τους τοκογλύφους .



Στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων σε ΔΝΤ και ΕΚΤ αναμένεται να διατεθεί η το μεγαλύτερο μέρος των 53 δισ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα από τον ESM.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου «για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM».
Συγκεκριμένα, η αιτιολογική έκθεση αναφέρει πως από τα 53 δισ. που έχει αιτηθεί η ελληνική πλευρά στον ESM, τα 46 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων σε ΔΝΤ και ΕΚΤ. Μάλιστα στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν ακόμη 7,5 δισ. ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν το 2015 από το ελληνικό Δημόσιο και θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν.
«Είναι φανερό ότι η οικονομία της χώρας δεν επιτρέπει με οποιοδήποτε τρόπο την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους, το οποίο αποτελεί και το «σκληρότερο» τμήμα του συνολικού δημοσίου χρέους.
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται επίσης πως η συμφωνία θα συμπεριλάβει δέσμευση των δανειστών να διαπραγματευτούν με τη χώρα μας τη λήψη περαιτέρω μέτρων αναμόρφωσης και αναδιάρθρωσης του μακροχρόνιου χρέους μετά το έτος 2022. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...