Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Financial Times: Η Ελλάδα υπέβαλε το αίτημα στον ESM





Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ , τόνισε ότι το Βερολίνο θεωρεί τη συνθήκη του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) ως μόνη βάση για οποιαδήποτε συμφωνία με την Ελλάδα.
«Δεν βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που μπορεί να ερμηνευθεί ελεύθερα. Η Συνθήκη προβλέπει σαφώς ότι οποιαδήποτε βοήθεια είναι συνδεδεμένη με αντιπαροχές. Το να αποκλίνεις από αυτή την αρχή, δεν είναι νομικά δυνατό. Στην Ευρώπη έχουμε επιλέξει τον δρόμο προγραμμάτων βοήθειας και μεταρρυθμίσεων, ο οποίος έχει λειτουργήσει ικανοποιητικά μέχρι τώρα, με εξαίρεση την Ελλάδα». «Στην Ευρώπη επιλέξαμε τον άλλο δρόμο. Μέχρι τις 30 Ιουνίου ήταν στο πλαίσιο του EFSF, τώρα στο πλαίσιο του ESM, που προβλέπει τη σύνδεση με όρους. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή προσέγγιση, την οποία επεξεργαστήκαμε από κοινού με το ΔΝΤ και την ακολουθήσαμε επιτυχώς τα τελευταία χρόνια. Και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε τώρα αυτή την προσέγγιση».
Και για να πάρετε μια γεύση του πόσο εντελώς φασιστικός και απόλυτα δικτατορικός είναι ο ESM δείτε αυτό το τρίλεπτο βιντεάκι που εξηγεί τα βασικά.
Ας ψάξουν τα τσακάλια του ΙΝΤΕΡΝΕΤ να δουν τι σημαίνει ESM
Η επιμονή διάσωσης του Ευρώ και η πάση θυσία να προλάβουν να οργανώσουν το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) για τη "σωτηρία" των ευρωπαϊκών λαών, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεράστιο κόλπο λεηλασίας που στήνεται στις πλάτες όλων μας!

Το ESM είναι η ευρωπαϊκή-Γερμανική  σκληρότερη έκδοση του ΔΝΤ.
Το ESM απολαμβάνει νομική ασυλία, κανένα κράτος δε μπορεί να έρθει σε αντιδικία μαζί του, το ίδιο ισχύει και για τα στελέχη του.
Η κίνηση αυτή αυτομάτως οδηγεί σε νομιμοποίηση του χρέους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...