Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Το Θέμα δεν έχει λήξει. Ο Γερμανοβρετανικός Άξονας συνεχίζει τον ανένδοτο υπέρ του GREXIT.



Εχθές τορπίλισαν τη συνεδρίαση του ECOFIN, η οποία έληξε χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση – γέφυρα προς την Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συντάχθηκε πλήρως με τη θέση της Βρετανίας, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά την χρηματοδότηση – γέφυρα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση – γέφυρα αφορά την παροχή 7 δισ. ευρώ έως τις 20 Ιουλίου, ενώ αν δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση για τη νέα συμφωνία και το νέο δάνειο εγκαίρως, θα πρέπει να περιλαμβάνει και την παροχή πέντε δισ. ευρώ στα μέσα Αυγούστου για την κάλυψη των υποχρεώσεων του επόμενου μήνα.

Την λύση της χρήσης 11 δισ. από το ταμείο του EFSM υποστηρίζουν η Κομισιόν και η Γαλλία, ενώ η Βρετανία, η Σουηδία και η Δανία σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουις ντε Γκίντος έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για μια τέτοιου είδους χρηματοδότηση. Αντιρρήσεις φέρεται ότι εκφράζει και η Τσεχία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στη χρηματοδότηση – γέφυρα ξεκαθάρισε δε ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα μπορέσει τελικώς να εφαρμοστεί χρηματοδότηση – γέφυρα για την Ελλάδα, ενώ κατέστησε σαφές ότι τα κεφάλαια του EFSM δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα. «Δεν ξέρω αν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως γέφυρα – χρηματοδότηση για την Ελλάδα, εξάλλου δεν είμαι ειδικός στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πλέον η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει προτάσεις για το δάνειο – γέφυρα».

Ιδου και το non paper με τις προτάσεις της Γερμανίας το οποίο δόθηκε στους Υπουργούς Οικονομικών στο eurogroup.
Δεν ήταν απλά ένα δημοσίευμα της FAZ.

H Γερμανία,
1) Απορρίπτει ως ανεπαρκείς τις Ελληνικές προτάσεις,
2) Προτείνει ΕΠΙΣΗΜΑ, υπαγωγή περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Κράτους (υποδομές, αεροδρόμια, λιμάνια, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ) σε χαρτοφυλάκιο ελεγχόμενο από την Ε.Ε ως εχέγγυο δανεισμού.
3) Αλλιώς, έξοδος από το ευρώ για 5 χρόνια και βλέπουμε.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ

http://www.sven-giegold.de/…/grexit_bundesregierung_non_pap…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...