Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Mπέζ καπνός από την ευρωφουφού



Σε αυτή την μπουρδελο-ευρωπη θα πρέπει να το καταλάβουμε ότι δεν έχουμε θέση. Η υπόθεση θυμίζει νταβατζηδες που πλακώνονται για το ποιος παίρνει τις εισπράξεις της πουτάνας, και ποιος θα την σπιτώσει .

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η μαραθώνια συνεδρίαση των ηγετών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Έπειτα από 14 ώρες συνεδρίασης με τρεις διακοπές και...
πλούσιο παρασκήνιο οι ηγέτες της ευρωζώνης σταμάτησαν εκ νέου τις συζητήσεις τους και ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η συνεδρίαση διεκόπη τρεις φορές όπου ο Αλέξης Τσίπρας είχε και πάλι συναντήσεις με την γερμανίδα Καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  παραμένουν ακόμα ανοιχτά δύο «μεγάλα ζητήματα».


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το μεγάλο αγκάθι στις συζητήσεις αποτελούν οι εισηγήσεις των ευρωπαίων στην Αθήνα για το ζήτημα της μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων του κράτους ύψους μέχρι 50 δισ. σε ειδικό ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο αλλά και την εποπτεία του ΔΝΤ μετά το Μάρτιο του 2016.

Πάντως την τελευταία ώρα οι πληροφορίες θέλουν τη Σύνοδο να οδεύει προς το τέλος της, με τους ηγέτες να είναι κοντά σε μια συμβιβαστική λύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...