Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Πήγε χωρίς προτάσεις ; Tι πήγε να κάνει ; Αρμένικη βίζιτα;



Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν κατέθεσε στο σημερινό Eurogroup νέα πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες. Πηγές της ευρωζώνης επέμεναν ότι η κατάθεση των νέων προτάσεων θα γίνει αύριο Τετάρτη Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλείται δήλωση ανώτατου αξιωματούχου της ευρωζώνης σύμφωνα με την οποία «οι Ελληνες μας είπαν ότι "ίσως την Τετάρτη" θα καταθέσει νέα πρόταση».

Αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε στους Financial Times ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε την Τρίτη προφορικά τις προτάσεις της και την Τετάρτη θα τις υποβάλει γραπτά.

Ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Πίτερ Σπίγκελ έγραψε στο Twitter ότι οι νέες προτάσεις της Ελλάδας θα κατατεθούν στους Θεσμούς για αξιολόγηση την Τετάρτη. Αφού αξιολογηθούν, θα συγκληθεί εκ νέου το Eurogroup για να τις συζητήσει.

Εν τω μεταξύ, στο EuroWorking Group παραπέμπουν την Ελλάδα οι εταίροι, καθώς η κυβέρνηση φέρεται ότι επανέφερε στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων τις προτάσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά με «κάποιες βελτιώσεις» όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στα διεθνή πρακτορεία.
Μάλιστα, όπως τονίζουν πηγές στις Βρυξέλλες, ουσιαστικά η Ελλάδα θα καταθέσει αυτές τις νέες προτάσεις επισήμως αύριο και ως εκ τούτου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα παραμείνουν στη βελγική πρωτεύουσα… περιμένοντας τις κινήσεις της Αθήνας.
Επιβεβαιώνονται ετσι πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ανταποκρίτρια της “Καθημερινής” Ε. Βαρβιτισώτη σύμφωνα με την οποία ο Τσακαλώτος πήγε με “άδεια χέρια” στο Eruogroup.
Αντιθέτως, κύκλοι της κυβέρνησης διαψεύδουν, επί του παρόντος ανεπίσημα, ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει να παρουσιάσει μία, τρόπον τινά, οριστική και ολοκληρωμένη πρόταση. Διευκρινίζουν, μάλιστα, ότι η ελληνική πρόταση είναι μια επικαιροποιημένη και βελτιωμένη εκδοχή του σχεδίου συμφωνίας που είχε προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγα 24ωρα πριν από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει δημοψήφισμα. Στο πλαίσιο αυτής της, σημερινής όπως τονίζεται από κυβερνητικές πηγές, πρότασης, η ελληνική κυβέρνηση ζητά την επαναχρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος και της εθνικής οικονομίας μέσω του ESM και σύμφωνα με το άρθρο 13 της ιδρυτικής του συνθήκης.
 

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ : ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

Περιμένουμε να τυπωθούν οι δραχμές.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εισαι απιστευτος!!!Μα τι....π..φωτο.

Ανώνυμος είπε...

XA XA XA IXNOS RULES!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...