Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα… κακιά.... Τσιπριά δεν πιάνει.



Άμα δεν κάνει και την Ακροπολη κωλόμπαρο να μας χε….ρετίσετε.
Daily Telegraph: Η "Ελληνική" κυβέρνηση αναγνώρισε πως το Βρετανικό Μουσείο είναι νόμιμος ιδιοκτήτης των Ελγίνειων Μαρμάρων!

Άρθρο που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, αναφέρει πως:

«Η ελληνική κυβέρνηση τελικά αναγνώρισε ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι νόμιμος ιδιοκτήτης των "Ελγίνειων" Μαρμάρων» και σχολιάζει την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, που σημειώνει ότι: «η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι η διπλωματική και η πολιτική».

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα τονίζει πως η ανακοίνωση τους εξέπληξε όλους, καθώς ήρθε στο φως έπειτα από την αποστολή μιας πολυσέλιδης αναφοράς στην κυβέρνηση από το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers (συνεργάτες με την Αμάλ Κλούνεϊ), αναφέροντας ότι αν η Ελλάδα προχωρούσε δικαστικά στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είχε μόνο 15% πιθανότητες να κερδίσει τη διαμάχη σε βρετανικό δικαστήριο.

Τέλος, η Daily Telegraph, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: « Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ότι και ένα διεθνές δικαστήριο δεν θα κατέληγε σε διαφορετικό αποτέλεσμα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...