Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Εάν θέλεις να καταστρέψεις το παιδί σου ,γράψε του ένα… σπίτι .



Μία πρόταση που κάνει η επιτροπή δήθεν σοφών θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα: Την σύνδεση των συντάξιμων αποδοχών με την ατομική ή την οικογενειακή περιουσία των δικαιούχων.
Η εισήγηση αυτή να συνυπολογίζεται η ατομική και οικογενειακή περιουσίας για την απονομή σύνταξης αναμένεται να οδηγήσει σε κούρεμα των συντάξιμων αποδοχών.
Το κείμενο του πορίσματος για το ασφαλιστικό περιγράφει σε 28 σελίδες τις βασικές προτάσεις για τη ριζική αλλαγή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και προτείνει τη δημιουργία ατομικού «βιβλιαρίου» για κάθε έναν ασφαλισμένο στον οποίο θα συγκεντρώνονται οι ατομικές εισφορές.
Μια από τις βασικές ανατροπές αφορά στην εγγυημένη, βασική σύνταξη των 360 ευρώ καθώς σύμφωνα με την πρόταση, η βασική σύνταξη που θα απονέμεται θα συνδέεται με την περιουσία, δηλαδή θα συνυπολογίζονται εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, επενδύσεις και καταθέσεις – εισοδήματα, που θα μειώνουν τη σύνταξη και ατομικά και οικογενειακά.
Έτσι, τα 360 ευρώ σύνταξη θα είναι εγγυημένα μόνο για τους φτωχότερους καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα, τόσο μικρότερη θα είναι η βασική σύνταξη, η οποία μπορεί να καταλήγει και σε μηδέν ευρώ, για τους πλούσιους, μοντέλο που προσομοιάζει με αυτό που ισχύει στην Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...