Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

1.500 τουρκικές παραβιάσεις σε ετήσια βάση στο Αιγαίο, χωρίς να ανοίξει μύτη, γιατί… είμαστε στο… ΝΑΤΟ.



Ο Σ.Λαβρόφ παραχώρησε πριν λίγο συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην οποία ο Έλληνας ΥΠΕΞ του θύμισε τις 1.500 τουρκικές παραβιάσεις σε ετήσια βάση.
 Συγκεκριμένα ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε: Όσον αφορά τις ερωτήσεις μας για την παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη του θυμίζω ότι τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο 1.500 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο και η Ελλάδα αντιτίθεται συχνά γι' αυτό εις μάτην. Με την δήλωσή του αυτή "ξεμπροστιάζει" και την ΝΑΤΟϊκή Συμμαχία η οποία πήρε χθες εμφανώς το μέρος της Τουρκίας και δείχνοντας ότι υιοθετεί την προστασία των τζιχαντιστικών συμμοριών που καταστρέφουν την Συρία, είπε ότι "η Τουρκία ορθά προστάτεψε τον εναέριο χώρο της".

Στον αντίποδα ο ξεφτίλας  εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκ Τόνερ ενημερώνοντας σήμερα τους δημοσιογράφους, για την κατάρριψη του Ρωσικού βομβαρδιστικού δήλωσε:
"Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δεν αποκλείει το γεγονός ότι η εκτέλεση, από τους Συρο-τουρκμένιους, του Ρώσου πιλότου, που έπεσε με το αλεξίπτωτο, ήταν αμυντική ενέργεια"!!!!.
"Εάν οι τουρκμενικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση, από τα ρωσικά βομβαρδιστικά, τότε μπορούσαν ν΄αμυνθούν",
πρόσθεσε.
Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για να διευκρινίσει αν θεωρεί "αυτοάμυνα" την εκτέλεση άοπλων πιλότων, απάντησε ότι "δεν έχει γίνει ακριβώς κατανοητό τι συνέβη στην πραγματικότητα".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατι ποιος θα δψσει την εντολη για πυρ ο χαμμενος οι λινατσες οι καραβαναδες ή οι παλιοτερες κυβερνησεις των αρχικλεφταραδων

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΥΤΙΚΟ-ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΡΩΜΟ-ΕΒΡΑΙΟ-ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΤΑΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ .............

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...