Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Για τους 20 δημοσιογράφους που αναφέρει το βούλευμα μούγκα;



Οριστικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται 35 γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και τραπεζικού χώρου, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να μην ασκήσει αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος...
Αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που παρέπεμπε τους κατηγορουμένους της υπόθεσης σε δίκη είχαν υποβάλει 8 εξ αυτών και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Βίκτωρας Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης και πέντε υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε πως δεν είναι αναγκαίο να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα, το οποίο παραμένει σε ισχύ. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι κατηγορούμενοι έχασαν και το τελευταίο ένδικο μέσο  και θα δικαστούν με βάση όσα διατάσσει το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που τους αποδίδει  - κατά περίσταση- τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), για ορισμένες εκ των οποίων προβλέπεται ακόμα και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 
Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται οι πρώην επικεφαλής του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, στελέχη της τράπεζας, όπως επίσης οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, Περικλής Λίβας, καθώς και η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου. Οι εμπλεκόμενοι φέρονται ότι προκάλεσαν ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...