Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Την κυρά Μαρία, δεν την έφτανε το ψαχνό, ήθελε και το κόκκαλο.



Eπειτα από ερώτηση του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος καταγγέλλει ότι με διάταξη νόμου Κατρούγκαλου άναψε πράσινο φως ώστε εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Mαρία Θελερίτη να εισπράξει 5.764,48 ευρώ ως υπερωριακή απασχόληση για τα έτη 2013 και 2014 από την Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου παρά το γεγονός ότι την ίδια περίοδο η βουλευτής ήταν αποσπασμένη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μάθαμε ότι όλοι οι αποσπασμένοι τα παίρνουν. Γιατί σε γενικές γραμμές αυτή ήταν η απάντηση του Σύριζα.  
Ζήτημα το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει τεράστιο σάλο είναι ότι η καταβολή της εν λόγω υπερωριακής αποζημίωσης κατέστη δυνατή με διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε χρόνο κατά τον οποίο το δικαιούχο του ποσού πρόσωπο ήταν εν ενεργεία βουλευτής της συμπολίτευσης και συνεπώς είχε βέβαιο κι εύλογο προσωπικό συμφέρον για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.
Ο Θεοχάρης επισημαίνει όμως και ένα επιπλέον ζήτημα καθώς όπως υποστηρίζει η άμεση και καθολική εκκαθάριση του παραπάνω ποσού κατά το χρόνο λήψης της απόφασης της ΠΕΔ Πελοποννήσου δεν ήταν εφικτή, δεδομένου ότι δεν επαρκούσαν τα διαθέσιμα χρήματα του Προϋπολογισμού του φορέα για το  έτος 2015. Παρ’ ολ’ αυτά το Δ.Σ. της ΠΕΔ αποφάσισε την τροποποίηση του Προϋπολογισμού και μεταφορά του απαιτούμενου ποσού μεταξύ των ΚΑΕ του, ώστε τελικά η πληρωμή των υπερωριών για τη συγκεκριμένη περίπτωση να καταστεί δυνατή  με χρήματα που προορίζονταν για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Τα παραπάνω εγείρουν σοβαρά ζητήματα τόσο ουσιαστικής νομιμότητας όσο και τήρησης κανόνων ηθικής τάξεως για την Κυβέρνηση που πρέπει να απαντηθούν επαρκώς" αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...