Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Οι βέλγοι έχουν λαλήσει τελείως . Ονειρεύονται τρομοκρατικό χτύπημα.



Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία λεπτά στις Βρυξέλλες καθώς, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας κοντά στην κεντρική πλατεία (Grand Place) των Βρυξελλών.
Βαριά οπλισμένοι στρατιώτες εκκενώνουν την κεντρική πλατεία (Grand Place) των Βρυξελλών. Η αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμους στην περιοχή Grand Place και δεν επιτρέπει σε ενοίκους ξενοδοχείων και εστιατορίων να βγουν στο δρόμο.
Οι πόρτες κλείδωσαν στο ξενοδοχείο Radisson Blu, με το στρατό να μην επιτρέπει στους πελάτες να φύγουν.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν η επιχείρηση αυτή σχετίζεται με τις έρευνες για τον εντοπισμό του Σαλάχ Αμπντεσλάμ ή αν σχετίζεται με κάποια απειλή για βόμβα.
Η αστυνομία ζήτησε από δημοσιογράφους να μην μεταδίδουν πληροφορίες μέσω Twitter για την εν εξελίξει επιχείρηση. Σε «κόκκινο» συναγερμό για τουλάχιστον άλλο ένα 24ωρο θα παραμείνουν οι Βρυξέλλες όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Βελγίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο στην περιφέρεια των Βρυξελλών, όπως και τα πανεπιστήμια, μια απόφαση «ιστορική» όπως τη χαρακτηρίζουν τα βελγικά μέσα επικοινωνίας. Το μετρό δε θα ανοίξει ούτε αύριο, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες σε επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...