Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τα μέτρα αυτά εάν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος.



Με την υπόμνηση ότι «η χώρα χρειάζεται φιλόδοξα μέτρα που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος σε βάθος τριακονταετίας» – όπως αποκαλύπτει η «RealNews (realmoney)» οι επικεφαλής της τετραμερούς των πιστωτών αποχωρώντας από την Ελλάδα παρέδωσαν σημείωμα στην ελληνική κυβέρνηση, με το οποίο αξιώνουν!

1. Να εφαρμοσθεί νέος τρόπος υπολογισμού στις κύριες συντάξεις με την καθιέρωση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και να επιβληθεί μαθηματικός τύπος, που θα λαμβάνει υπόψη και τη γενικότερη εισοδηματική κατάσταση των ασφαλισμένων. Ενδεχόμενη επιβολή του νέου τρόπου θα προκαλέσει μειώσεις μέχρι και 40% στις κύριες Συντάξεις…

2. Να επιβληθεί ποσοστό αναπλήρωσης 48% στις κύριες συντάξεις και 6%-7% στις επικουρικές, από περίπου 70% που είναι σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος με αποδοχές 1000 ευρώ θα πάρει βασική σύνταξη 480 ευρώ το μήνα.

3. Να επανεξετασθούν όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ακόμα και στους νυν συνταξιούχους.

4. Να γίνει επαναυπολογισμός των συντάξεων ώστε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν από την ηλικία των 65 ή των 67 να λαμβάνουν το 58% των συντάξιμων αποδοχών, μέχρι να συμπληρώσουν την ηλικία της κανονικής συνταξιοδότησης.

5. Να συνδεθεί η εθνική σύνταξη με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

6. Να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, ή να ενσωματωθεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Το Απίστευτο; Οι δανειστές ζητούν περικοπές ή εξοικονομήσεις που να αντιστοιχούν στο 25% του ΑΕΠ της χώρας (περίπου 45 δις ευρώ), προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σε βάθος τριακονταετίας.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με το σημείωμα των δανειστών, πρέπει να γίνουν σε μία φάση και να νομοθετηθούν μέσα στον Δεκέμβριο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...