Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Παιχνίδια πολέμου





Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος κρούσης εδάφους Su-24Μ καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους, ή από δύο μαχητικά F-16 κατά την Άγκυρα, το οποίο οι Τούρκοι λένε ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στα σύνορα με Συρία, βομβαρδίζοντας τρομοκράτες του ISIS και της αλ Νούσρα στα σύνορα των δύο χωρών. 
Η Μόσχα επιβεβαιώνει ότι είναι ρωσικό το αεροσκάφος που κατέρριψε η Τουρκία, αντικρούοντας ωστόσο τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο. «Είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τις αποδείξεις» λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το αλληλοκατηγορώ Μόσχας – Άγκυρας.
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη σήμερα στην τουρκο-συριακή μεθόριο ανήκει στην ρωσική πολεμική αεροπορία και είναι ένα Su-24.
Στην σχετική ανακοίνωση του, αναφέρει ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που κατερρίφθη δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Σύμφωνα δε με το IFAX, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του.
Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.
Όπως μεταδίδει η Sabah, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ενημερώθηκε από το αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χουλούσι Ακάρ.
Στο τουρκικό επιτελείο Άμυνας σήμανε συναγερμός για την «παραβίαση» του τουρκικού εναέριου χώρου. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Νταβούτογλου έδωσε εντολή στις τουρκικές δυνάμεις να ενεργήσουν σύμφωνα με το πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Εθνών.
Μέσα σε λίγα λεπτά το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...