Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τι μας θυμίζει αυτό το όνομα; Ρε τι μας θυμίζει;



Πρωταγωνιστής σε απάτη εκατομμυρίων φέρεται να είναι γνωστός κοσμηματοπώλης που δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ συσχετίζουν την απαγγελία κατηγορίας σε μέλος των γνωστών κοσμηματοπωλών της οικογένειας Βιλδιρίδη.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελία διαφθοράς καθώς εμφανίζεται να έκανε ” χρυσές δουλειές” με εικονικά τιμολόγια βάζοντας στην τσέπη του τον ΦΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατηγορία , με την βοήθεια τριών στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, που επίσης είναι κατηγορούμενοι, κατάφερε να σβήσει πρόστιμο περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ που του είχε επιβληθεί μετά από ελέγχους.
Όπως προέκυψε από τις εκθέσεις που συντάχθηκαν, με εικονικά τιμολόγια που άλλοτε έφεραν πλαστές σφραγίδες χωρών της Ε.Ε. , άλλοτε εμφάνιζαν ως αγοραστές υπηκόους του εξωτερικού για να μην είναι υπόχρεοι καταβολής ΦΠΑ, τα κοσμηματοπωλεία του επιχειρηματία κατάφερναν μην πληρώνουν φόρο.
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά την καταγγελία ότι αναιτιολόγητα είχε διαγραφεί από μέλη της φορολογικής αρχής το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε βάρος του, ύψους 2 εκ. ευρώ.
Μετά από πολύμηνη έρευνα η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για απιστία- από την οποία προέκυψε βλάβη του δημοσίου- σε βάρος του προέδρου και δύο εκ των μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του άρθρου 70Α του Νόμου 2238\1994 ενώ για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική απιστία διώκεται ο γνωστός κοσμηματοπώλης.
Σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ο κοσμηματοπώλης προκειμένου να βάζει στην …τσέπη το ποσό του ΦΠΑ χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα τεχνάσματα:

# Στις αποδείξεις εμφανίζονταν ως αγοραστές πρόσωπα του εξωτερικού που εκ του νόμου είχαν δικαίωμα να μην πληρώνουν ΦΠΑ.

# Οι αποδείξεις έφεραν πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τελωνειακής αρχής για να φαίνεται πως θα γινόταν …εξαγωγή των ρολογιών στο εξωτερικό..

#Συμψηφίζοντας τον αναλογούντα ΦΠΑ, σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία που εξέδιδαν, δεν πλήρωναν για τις επίμαχες πωλήσεις ούτε ένα ευρώ.
Το “κόλπο” που έκαναν τα κοσμηματοπωλεία, επιβεβαιώθηκε και στο δεύτερο έλεγχο που ακολούθησε στην εταιρεία με αποτέλεσμα να επιβληθεί το πρόστιμο από την αρμόδια ΔΥΟ.
Ο επιχειρηματίας όμως άσκησε προσφυγή και η επιτροπή παρά την αρνητική εισήγηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κάνει δεκτές τις προσφυγές και να ακυρώσει την επιβολή των προστίμων. Η επιτροπή όμως δεν δικαιολόγησε την απόφαση της, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές “από τις πλήρως αιτιολογημένες και εμπεριστατωμένες εκθέσεις ελέγχου και επανελέγχου των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, προέκυπταν με βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας όλα όσα καταλογίζονται στις δυο επιχειρήσεις κοσμημάτων”.
Από τις αποφάσεις αυτές, εκτιμάται ότι το ελληνικό δημόσιο υπέστη ζημία που ανέρχεται σε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.





Έλεγαν οι κακές θεσσαλονικιές γλώσσες….και ασφαλώς δεν τα υιοθετούμε πως .....

Πέρα από το γνωστό κουαρτέτο Καραμανλής-Ρουσόπουλος-Σπηλιωτόπουλος (το αγόρι με τη μάσκαρα)-Ζαχόπουλος που κρατούσε χρόνια πίσω από την πολιτική σκηνή, ο Καραμανλής (ο οποίος πάσχει και από χρόνια μανιοκατάθλιψη) τα είχε χρόνια με το γνωστό Θεσσαλονικιό κοσμηματοπώλη, Βιλδιρίδη. Στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η γυναίκα του Βιλδιρίδη ανέφερε λεπτομερώς το πώς μπήκε μία μέρα σπίτι και είδε στην κρεβατοκάμαρά της τον Καραμανλή στα τέσσερα και τον άντρα της από πίσω. Χρυσή την έκανε, φυσικά, με τις διατροφές και τις εκχωρήσεις ο Βιλδιρίδης για να αποσύρει αυτές τις μαρτυρίες από την κατάθεσή της. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΔΩ?ΤΗς ΠΟΥΤ@ΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Αρσένης Βιλδιρίδης παντρεύεται με τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα. Κουμπάρος τους, ο τότε βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής. Ο γάμος έχει βραχεία διάρκεια, αποκτούν όμως δύο παιδιά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...