Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Άντε να δούμε… τι θα δούμε.



Εντολή ενεργοποίησης των αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph που έχουν μεταφερθεί στη Συρία και “κλειδώματος” κάθε τουρκικού αεροσκάφους που απογειώνεται με κατεύθυνση τα σύνορα προς τη Συρία, έδωσε η Μόσχα.
Ρωσικές πηγές αναφέρουν μάλιστα πώς υπάρχει ρητή εντολή πώς αν παραβιασθεί ο εναέριος χώρος της Συρίας για περισσότερα από 5-10 δευτερόλεπτα ή αξιολογηθεί πως τίθενται σε κίνδυνο ρωσικά αεροσκάφη που εκτελούν αποστολή εντός της Συρίας τότε τα τουρκικά αεροσκάφη θα καταρρίπτονται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η Ρωσία φαίνετε πως δεν είναι διατεθειμένη να μείνει με “σταυρωμένα τα χέρια” στη σοβαρή πρόκληση της Άγκυρας, στέλνει μήνυμα άμεσης και αποφασιστικής αντίδρασης. Κανείς δεν ξέρει λοιπόν που πώς και πότε  μπορεί να εκδηλωθεί η απάντηση της Μόσχας, αλλά τόσο ο Ρωσικός Τύπος όσο και Ρώσοι αναλυτές προεξοφλούν τα αντίποινα σε βάρος της Τουρκίας
Σημειώνεται πώς οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει S-400 στη Συρία  και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση σε απόλυτη συνεργασία και με άλλα αντιαεροπορικά συστήματα, όπως επίσης και με το καταδρομικό Moskva που προωθείται και πάλι ανοιχτά της Λαττάκειας φέροντας συστήματα S-300. Έχουν χαρακτηριστεί ως "F35 Killers" και μάλλον όχι άδικα. Ο λόγος για το κορυφαίο αντιαεροπορικό που διαθέτουν οι Ρώσοι: Τους S-400.
Η Ρωσία δημιουργεί πλέον μία ασπίδα αντιαεροπορικής προστασίας του εναέριου χώρου της Συρίας και ταυτόχρονα με την απογείωση μαχητικών Su-30SM στον αέρα και με διακοπή κάθε επικοινωνίας με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο, σχεδιάζει προσεκτικά, και ψύχραιμα την απάντησή της, περιμένοντας την Τουρκία να κάνει τη λάθος κίνηση.
Με επιχειρησιακό βεληνεκές που κάνει τους αντίστοιχους ΝΑΤΟ-ικούς να ωχριούν η έλευση των S-400 στη Συρία έχει δημιουργήσει πανικό στην Τουρκία, στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.
Το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής/αντιβαλλιστικής άμυνας μακρού βεληνεκούς S-400 Triumph που έχει μεταφερθεί στην αεροπορική βάση της Λαττάκεια, εγκλώβισε 18 τουρκικά μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν ταυτοχρονα για αποστολές επιτήρησης ή και επιχειρήσεις στα σύνορα με τη Συρία, αλλά με το “ξεκόλλησαν” από τον αεροδιάδρομο, οι πιλότοι τους διαπίστωσαν πώς είχαν ήδη “κλειδωθεί” από τα ραντάρ των S-400. Τα λαμπάκια του RWR άναψε στα κόκπιτ των τουρκικών μαχητικών και με δεδομένο ότι το σύστημα έχει πιθανότητες κατάρριψης 98% εχθρικού μαχητικού σε μία ακτίνα 250 χλμ. (92% έχει το S-300 στα 150 χλμ.) επέστρεψαν άρον άρον στις βάσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για τη στιγμή που η Μόσχα βομβάρδιζε το κομβόι των φορτηγών που μετέφερε όπλα στους Τουρκομάνους και τους τζιχαντιστές.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα λειτουργήσουν τελικά τα μπουριά ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΤΟΥΡΚΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΗΣΑΤΕ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...