Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

«Καλώς ήρθε το …δολάριο».




Τούρκικοι ταξιδιωτικοί "Οδηγοί" διευκολύνουν τους λάθρο  στο ποιο νησί θα επιλέξουν για την μετάβαση τους στην Ελλάδα, αναλόγως της τουρκικής περιοχής που έχουν προσεγγίσει. Δηλαδή οι Τούρκοι έχουν οργανώσει "καραβάνια" με τακτικό ωράριο και προορισμό σαν να πρόκειται για "τουριστικά γραφεία".
 O καιρός μέχρι τώρα ήταν καλοκαιρινός και βοήθησε στην επέκταση της "τουριστικής" περιόδου.
Όπως Χαρακτηριστικά αναφέρει και  ο τουρκικός Τύπος:

 "Οι ομάδες που θα έρχονται από την Κωνσταντινούπολη θα είναι οργανωμένες και προετοιμασμένες για την ελεύθερη είσοδο τους στο ελληνικό έδαφος με ειδικά- για αυτό το σκοπό- ναυλωμένο πούλμαν."!

 Η Χουριέτ αναφέρει χαρακτηριστικά, "όσοι έφτασαν στο Αϊβαλή ,θα επιλέξουν την Λέσβο. Θα προωθηθούν στα λιμάνια Küçükkuyu και Babakale όπου έχουν δημιουργηθεί και κατασκηνώσεις και μετά θα κατευθύνονται στην Λέσβο. 

 Το ίδιο ακριβώς θα κάνουν και από τα λιμάνια Dikili και Ayvacık!
 Αντίθετα οι λάθρο με προορισμό το Mordoğan- Karaburun, θα προορίζονται για την νήσο Χίο!

Από το λιμάνι της Φώκαιας, θα κατευθύνονται πάλι στην Λέσβο.

Το λιμάνι του Çezme, που απέχει μόνο 4,2 χιλιόμετρα από την Χίο, θα χρησιμοποιείται ακριβώς για αυτόν τον σκοπό όπως και τα γειτονικά λιμάνια Çiftlikköy, Pırlanta, Plajı, Altınkum.

Οι Τούρκοι όμως έχουν δρομολόγια και για άλλα νησιά του Αιγαίου, ο "τουρισμός" είναι ομοιόμορφος, κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος.

Από το Seferihisar θα πηγαίνουν στην νήσο Σάμο όπως και από Οzdere, Ahmetbeyli και το πασίγνωστοKuşadası.

Από το λιμάνι Didim, (Δίδυμα), η μόνη επιλογή είναι η Λέρος.

Από το Bodrum και από, Kadıkalesı, Turgutreis, Hüseyin Feneri, Akyarlar, Karaincir, Aspat, Bağla, Kargı, Yahşi, Gümbet, Ortakent, όπου και παρουσιάζονται οι μέγιστες λαθρομεταναστευτικές ροές στο "στόχαστρο" μπαίνουν οι Κω, Λέροq και Κάλυμνο. 

Από την Datça περνούν στην νήσο της Σύμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...