Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Μνημόνιο 4 αλλιώς έξω από τη Συνθήκη Σένγκεν.



Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκεται η Ελλάδα με τους τοκογλύφους  για την Σένγκεν καθώς της Ζητούν να παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία και να προβεί σε κοινές περιπολίες με τους Τούρκους.  Ο Ζ.Κ.Γιούκνερ φέρεται και αυτός να απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από την Συνθήκη, κάτι το οποίο δεν φαντάζει και τόσο άσχημο πλέον στα ελληνικά "αφτιά" καθώς όπως αποδείχθηκε ήταν πολύ ζημιογόνα για την χώρα
Η πρώτη συζήτηση έγινε την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από επιστολή που έστειλε ο Σλοβένος πρωθυπουργός, Μίροσλαβ Τσεράρ, ζητώντας «απευθείας βοήθεια» προς τα Σκόπια για να σταματήσει η ροή παράνομων μεταναστών από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Παρά τη διάψευση από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times αναφέρει ότι ο συνάδελφός του, Ντάνκαν Ρόμπινσον, «είδε» επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία εκφράζει την υποστήριξη των Βρυξελλών στο αίτημα του πρωθυπουργού της Σλοβενίας.
Ο κ. Γιούνκερ επαναλαμβάνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν την είσοδο σε ανθρώπους που δεν θέλουν να καταθέσουν αίτημα ασύλου στην χώρα που εισέρχονται αλλά σε κάποια άλλη.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιθυμεί να μετατοπιστούν τα ευρωπαϊκά σύνορα στα Σκόπια.
Δηλαδή στόχος των Ευρωπαίων είναι να δημιουργήσουν μια "αποθήκη" ψυχών στην χώρα μας και να μην πληρώσουν το τίμημα των επιλογών τους καθώς σε αυτούς και τους Αμερικανούς οφείλεται ο πόλεμος στην Συρία, και πιο πριν η καταστροφή στην Λιβύη και στο Ιράκ.
Και οι Financial Times αναφέρουν ότι η ΕE, επεξεργάζεται σχέδιο αυστηροποίησης των ελέγχων στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, που θα περιορίσει τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και ουσιαστικά θα θέσει την Ελλάδα εκτός Σένγκεν . Η Επιτροπή και η Γερμανία είναι «έτοιμες» να υποστηρίξουν το σχέδιο έμμεσου αποκλεισμού της Ελλάδας, που στην πράξη θα παγιδεύσει επί ελληνικού εδάφους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καθημερινά φτάνουν στα νησιά, αφού δεν θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα προς το βορρά.
Το σχέδιο αυτό, όπως λέει η εφημερίδα, έρχεται μετά την αποτυχία του σχεδίου παροχής βοήθειας 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία προκειμένου να ελέγξει τις ροές προς το Αιγαίο.

Φωνές κατά της Ελλάδας και από την Αυστρία

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας μιλά ανοικτά για «προσωρινό αποκλεισμό» της Ελλάδας από τη Σένγκεν, αν η Αθήνα δεν ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο των συνόρων.
«Αν η κυβέρνηση της Αθήνας δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά για έναν προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας» δηλώνει η Μικλ-Λάιτνερ στο κυριακάτικο φύλλο της Die Welt.
«Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων έφθασε στα όριά της» αναφέρει η ίδια.
Η Ελλάδα είναι ανίκανη να προστατεύσει από την εποχή Σαμαρά τα θαλάσσια εθνικά σύνορά της. Δεν μιλάμε για ΑΟΖ αλλά για τα 6 νμ. Αν το είχε κάνει τότε, η ΕΕ δεν θα μιλούσε για θέμα διάσωσης των μεταναστών στο Αιγαίο από την Ελλάδα από κοινού με τη Τουρκία, με απειλή την έξοδο της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν και όλοι είναι στο κόλπο. Οι άρχοντες προώθησαν και προωθούν τον εξισλαμισμό της Ελλάδας, όπως και τη διάλυση της. Τα πιόνια εκτελούν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...