Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Πλακώθηκαν για το ποιος εκφράζει ποιο πολύ την …Μερκελ.



Ο διάλογος φέρεται να ήταν έντονος μεταξύ ενός γερμανοδουλου δήθεν Πρωθυπουργού, και ενός διορισμένου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ακόμη πιο έντονος ήταν ο άτυπος διάλογος μεταξύ Μαξίμου και Συγγρού μέσω διαρροών καθώς τα όσα διοχέτευσαν συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα όσο διαρκούσε η συνάντηση ενόχλησαν σφόδρα τη ΝουΔουλα  που τα ήθελε υπογείως..
Πίσω από τις κλειστές πόρτες, συζήτησαν για όλα τα καυτά ζητήματα: Ασφαλιστικό, διαπραγμάτευση, την κατάσταση στο Δημόσιο και το νομοσχέδιο που φέρνει η τροϊκα , προσφυγικό, εθνικά θέματα αλλά και το νομοθέτημα για την σύνθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
  • Μητσοτάκης: Ανησυχώ για την χώρα, τις επενδύσεις, την κομματοκρατία. Ανησυχώ έντονα για την παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, την απώλεια επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων και στην κομματική διάβρωση του κράτους και των θεσμών. Χρειάζεται μια «νέα μεταπολίτευση». Προτείνω να συνεργαστούμε στην εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση της χώρας, μέσω μιας συνολικής αναθεώρησης του Συντάγματος. Μια αναθεώρηση που πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι «κουτσή». Η χώρα δεν πρέπει να χάσει άλλη μια ευκαιρία για τον θεσμικό της εκσυγχρονισμό. Το νέο πολιτικό ήθος θα πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας. Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συζητάμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξεις και εσύ. Πρέπει να υπάρξει πολιτική επικοινωνία. Είναι σαφές ότι διαφωνούμε σε πολλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει προσπάθεια συνεννόησης για θεσμικά ζητήματα, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά χωρίς τον λαϊκισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική».
Ασφαλιστικό
  • Τσίπρας: Θέλω να στηρίξεις το ασφαλιστικό. Πρέπει να πάρει θέση η ΝΔ. Εχουν περάσει πάρα πολλές ημέρες και η ΝΔ δεν έχει βάλει κανένα θέμα στην ατζέντα που να έχει κάποια σημασία μεγαλύτερη της μικροπολιτικής.
  • Μητσοτάκης: Αυτή τη στιγμή αδίκως οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ένα βαρύ λογαριασμό που προκύπτει από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση
  • Τσίπρας : Σε καλώ να ψηφίσεις το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό. Το πρόβλημα είναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία αναδείξεις των μόνιμων στελεχών του δημοσίου.
  • Μητσοτάκης: Εφόσον υπάρχουν προτάσεις και σκέψεις που θα βασίζονται σε θέσεις που είχα ο ίδιος παρουσιάσει ως υπουργός, τότε ενδέχεται σε συγκεκριμένα σημεία να υπάρξει δυνατότητα σύγκλισης.
Εκλογικός νόμος
Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα μπορούσε να μπει σε μια τέτοια συζήτηση αρκεί αυτή να μην γίνεται αποκομμένη από το γενικότερο πλαίσιο θεσμικών αλλαγών. Δηλαδή της συνταγματικής αναθεώρησης και κυρίως αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα υπάρξει και συμφωνία.
Η σύνθεση του ΕΣΡ
  • Τσίπρας: Πρέπει να ξεμπλοκαριστεί το ΕΣΡ, να εκλεγεί καινούργιο για να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες. Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες.
  • Μητσοτάκης: Υπάρχει ανάγκη τροποποιήσεων έτσι ώστε το ΕΣΡ να αποκτήσει τον απαραίτητο βαθμό ανεξαρτησίας. Αν αυτό συμβεί, ανοίγονται ουσιαστικές προοπτικές για άρση της παρούσης εκκρεμότητας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο ήδη έχει προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Δηλαδή ο Τσιπρας έλεγε τι θα κάνεις Κυριάκο;
Κουκιά σπέρνω. Φύγε να αποτελειώσω το έργο.

Παρεμπιπτόντως; Ρε Κυριακο έτσι σταυροπόδι κάθονται οι πουτάνες που θέλουν να δείξουν το «μυαλό» τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...