Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Μετά την Κριμαία, η Υπερδνειστερία;



Διαβάζουμε ότι… Μετά την Κριμαία , η Υπερδνειστερία της Μολδαβίας διεκδικεί ένωση με τη Ρωσία. Πρόκειται για μια περιοχή της Μολδαβίας που συνορεύει με την Ουκρανία, δεν συνορεύει με τη Ρωσία, αλλά επιδιώκει την προσάρτησή της στη Ρωσία - και επισήμως από το 2007, οπότε και διενεργήθηκε σχετικό δημοψήφισμα - και τώρα, ορμώμενη από τη συμφωνία ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία που υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ζήτησε από τη Ρωσία να συγγράψει νομοσχέδιο που θα επιτρέψει την ένωσή της με τη χώρα.

 Υπερδνειστερία: Η νέα Ανατολική Ουκρανία ;

Το ζουμι όμως είναι ότι η Υπερδνειστερία σε περίπτωση ανεξαρτοποίησης της δικαιούται χώρου στην ΑΟΖ της Ουκρανίας. Αυτό σημαίνει ότι η Δύση θα έχει αδυναμία πρόσβασης των αγωγών της από τη Τουρκία προς την Ουκρανία μέσω Μαύρης Θάλασσας.
Μια ανεξαρτοποίηση της Υπερδνειστερίας χωρίς κάν πόλεμο, θα της δώσει το δικαίωμα να έχει μια περιοχή στην απομένουσα Ουκρανική ΑΟΖ για εκμετάλλευση σαν περίκλειστο κράτος. σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας.
Το πράγμα εδώ πάει πολύ βαθύτερα και αφορά και όλα τα περίκλειστα κράτη της ΕΕ.
H εγκληματική απόφαση Σαμαρά που την είδε “Ευρωπαϊκή ΑΟΖ”…
Η απόφαση Σαμαρά να παραχωρήσει τη διαχείριση της Ελληνικής ΑΟΖ με γράμμα που έστειλε στην ΕΕ δίνει σε περίκλειστα κράτη στην ΕΕ δικαιώματα στην Ελληνική ΑΟΖ αν ποτέ οριοθετηθεί. Παραχώρησε Ελληνικό έδαφος ο Αντώνης Σαμαράς. Ποιοί ήταν σύμβουλοί του άραγε; Mήπως οι ίδιοι που είναι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα σήμερα; Καταλάβατε τί σημαίνει “Ευρωπαϊκή ΑΟΖ”;
  • Καταλάβατε τί βλήματα “ηγέτες” υπάρχουν στη χώρα;
  • Καταλάβατε ποιούς πρέπει να σέβεστε τώρα;
  • Καταλάβατε στη ΝΔ κάποιοι βουλευτές απο τη Κρήτη ποιοί είναι οι γραφικοί; Aυτή είναι η δεύτερη απάντηση που σας δίνουμε. Όπως λέμε στη πυρηνική φυσική, ο δεύτερος χρυσός κανόνας του Fermi. Θα σας μάθουμε και τους άλλους…
·         Κουρδιστάν, Συρία και Ουκρανία, συγκοινωνούντα δοχεία. Δυστυχισμένοι λαοί.
·         Ακολουθεί μια φωτογραφία που εξηγεί όσα πιθανόν να συμβούν στην Ουκρανία σαν αποτέλεσμα αυτών που θα συμβούν το πιθανότερο στη Συρία. Το ότι η Τουρκία οριοθέτησε την ΑΟΖ της στη Μαύρη Θάλασσα με τη Ρωσία αποτελεί προϊόν ευφυίας της εξωτερικής της πολιτικής όπως και αυτής των ΗΠΑ. Μεγάλα μυαλά. Τώρα το πουλί πέταξε. Άντε πιάστο.
·         Μια εναλλακτική λύση για να επιλυθούν προβλήματα στη περιοχή της Συρίας και του νέου κράτους του Κουρδιστάν είναι να επιτεθεί η Τουρκία πρώτη στη Ρωσία. Μεγάλα μυαλά οι Τούρκοι πολιτικοί. Σε αυτή τη περίπτωση το ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί να προσφέρει προστασία στη Τουρκία, δεδομένου ότι είναι αμυντικός οργανισμός.
·         O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα “χρειασθεί” προσωπικό δάνειο απο το IMF. Καταλάβατε το γιατί; H Κριστίν Λαγκάρντ το κατάλαβε που είχε λιγωθεί στα γέλια; Εμείς πάντως λίστα χωρίς μεσαία ονόματα δεν θα παραλαμβάναμε. Φοβερός οργανισμός το IMF. Νόμιμος…
·         Εν τω μεταξύ, ενώ ο κόσμος καίγεται, στην Ελλάδα παίζουν μπιρίμπα με το Μητσοτάκη που κάνει συνέχεια περασάδα  απο τα ΜΜΕ της διαπλοκής παριστάνοντας τον αρχηγό μιας παράταξης που καλύτερα είναι να κρύβεται.
·      
   zcode-gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...