Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθη ο γιατρός μαϊμού με την Ferrari και το lear jet Γιάννης Καστάνης.



Συνελήφθη στην Αμερική ο γιατρός μαϊμού Γιάννης Καστάνης που επί 13 χρόνια υπηρετούσε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις μέρες πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα που σημειωτέον έχει καταδικαστεί σε 22 μήνες ερήμην για πλαστογραφία. Υπενθυμίζεται ότι επί 13 ολόκληρα χρόνια ο Ιωάννης Καστάνης διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής Γενικής Ιατρικής, έχοντας πλαστό πτυχίο. Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο της Ρώμης ”La Sapienza”, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, και πιο συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας Πέτρο Μπακόπουλο, ήταν πλαστοί, όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ σε σχετικό άρθρο αναλυτικά.
Η απόφαση του διορισμού του γιατρού – μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας Ιωάννας Πανοπούλου (η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Υγείας από τις 2 Απριλίου 1996 μέχρι τις 25 Μαΐου 2000, επί υπουργίας του Λάμπρου Παπαδήμα).
Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.
Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...