Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Τύφλα τους. Κεντρώα παράταξη με τα ακροδεξιά στελέχη.



Ο Άδωνις Γεωργιάδης διορίστηκε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης (υπερ) Συντονιστής, και οι κεντρώοι δεν αισθάνονται καθόλου καλά στη Συγγρού.
Ο τσεκουράτος  βολευτής Περιφέρειας Αττικής, που δεν έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά επέλεξε να στηρίξει, στον πρώτο γύρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα και στον δεύτερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακολουθώντας τη στρατηγική Σαμαρά, ο οποίος άλλωστε και ήταν εκείνος που του άνοιξε τις πόρτες της Συγγρού, με τη μεταγραφή από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ήταν… σίγουρο στοίχημα για μια κορυφαία θέση στην καινούρια ηγετική ομάδα της εποχής Μητσοτάκη.
Το ενδιαφέρον του διορισμού του σε ρόλο Συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, εστιάζεται στο ότι, εκ των πραγμάτων ο Μάκης Βορίδης αναγορεύεται σε “πρώτο μεταξύ ίσων” στη νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού.
Γιατί, μπορεί η Ντόρα Μπακογιάννη να τοποθετήθηκε στον Συντονισμό Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, και με την επιβλητική παρουσία της να προσφέρει εχέγγυα ότι θα… πατήσει φρένο σε ενδεχόμενη νέα διολίσθηση της Νέας Δημοκρατίας προς τα δεξιά, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια μετά το 2009, ο Μάκης Βορίδης ωστόσο πήρε το “φιλέτο”.
Οι Τομείς ευθύνης του Μάκη Βορίδη τον καθιστούν δυνητικό “υπερυπουργό”. Από τη δημόσια διοίκηση, που έχει… κυκλώσει στο σημειωματάριό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως φυσικό θέρετρο “ακρωτηριασμών” για τη μετεξέλιξη του κράτους, στη Δημόσια Τάξη, που ταιριάζει γάντι στο “σκληρό” προφίλ του, και φυσικά στη Δικαιοσύνη, με τον κρίσιμο ρόλο για τις εξελίξεις που έρχονται.
Πάνω από όλα όμως, ο Μάκης Βορίδης θα είναι “το πρόσωπο της αφίσας” για τη Νέα Δημοκρατία στη διαδικασία ζυμώσεων με την κυβέρνηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Και αυτή η παράμετρος έχει πιθανότατα τον μεγαλύτερο συμβολισμό που επεδίωξε να υπηρετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη επιλογή: Το Σύνταγμα… στον Βορίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...