Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Πάνω από 70.000 λαθρο με κόστος; Πάνω από έξη δις. Άντε γεια.



Με μια κυνική ομολογία, ευρωπέος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας τα ελληνικά νησιά μετατρέπονται σε «Ellis islands».
Μετά την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία στην πράξη δικαιώνει τους φόβους όσους την χαρακτήρισαν από προβληματική έως ανέφικτη να εφαρμοστεί, Ευρωπαίος αξιωματούχος ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του Mega στις Βρυξέλλες, Μανώλη Σπινθουράκη:
  • «Δηλαδή, θέλετε να μετατρέψετε τα ελληνικά νησιά σε Ellis island χωρίς το άγαλμα της Ελευθερίας;».
  • «Ναι» ήταν η μονολεκτική και κυνική απάντηση του εν λόγω αξιωματούχου.
Ως γνωστόν, το νησί Ellis βρίσκεται δίπλα από το Μανχάταν και έχει συνδεθεί με τους μετανάστες. Από το 1892, ξεκίνησε τη λειτουργία του ως κέντρο υποδοχής μεταναστών και συνέχισε μέχρι το 1954. Από εκεί πέρασαν 12.000.000 εκατομμύρια νεοαφιχθέντες στις ΗΠΑ μετανάστες οι οποίοι ανέμεναν στη νήσο Ελλις να μάθουν αν θα πάρουν την πολυπόθητη βίζα για τις ΗΠΑ.
Οπότε για τα επόμενα πενήντα χρόνια τα νησιά θα είναι νήσοι…. Ellis
Την ίδια ώρα όχι μόνο παραμένει η  ροή λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά  Ellis αλλά και αυξάνεται  παρά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης από χθες, Κυριακή.
Στην Ελλάδα βρίσκονται 50.411 πρόσφυγες και μετανάστες. Μόνο την Δευτέρα έφτασαν 1.662 άτομα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Καστελόριζο.
Μέχρι όμως να φτάσουν τις 72.000 έχουμε δουλειά.
Την ίδια στιγμή πάντως στη Λέσβο τα πλοία βρίσκονται σε αναμονή για να επιβιβάσουν λαθρομετανάστες προς την ηπειρωτική Ελλάδα ωστόσο παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας της άρνησής τους να εγκαταλείψουν το νησί. Ο Μουζάλας, απαντώντας το βράδυ της Δευτέρας σε ερώτηση της ΝΔ στη Βουλή, παραδέχθηκε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι μια πάρα πολύ δύσκολη συμφωνία ως προς την εφαρμογή της.
Παραδέχθηκε επίσης ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει αποτέλεσμα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες που δρα στο Αιγαίο. Όπως επεσήμανε όμως η παρουσία της νατοϊκής δύναμης, κατέδειξε ότι οι ασταμάτητες ροές είναι αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας.
Ο εκπρόσωπος του Βερολίνο Στέφαν Ζάιμπερτ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κυριακή, για την εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, είναι «εξαιρετικά δύσκολη». Ερωτηθείς για το τι μέλει γενέσθαι με τους 50.000 πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στα ειδικά κέντρα φιλοξενίας και εν καιρώ, όπως είπε, «θα δούμε με τους υπόλοιπους ευρωπαίους πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία μετεγκατάστασης».
Το Αιγαίο ανήκει στα λαθρο-ψάρια του. Κολυμπούν ελεύθερα! Λύθηκε και αυτό το πρόβλημα. Η κιβωτός του Νώε δεν χώραγε όλα τα ψάρια του κόσμου. Στην Ελλάδα θα χωρέσουν όλα. Η χώρα είναι βαρέλι δίχως πάτο, αλλά γεμάτο με όλη την ασιατική μπόχα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...