Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δηλαδή από δευτέρα δεν θα έρχονται ..βάρκες;



"Η συμφωνία με την Τουρκία έκλεισε", έγραψε στο twitter και ο Φινλανδός πρωθυπουργός Juha Sipila.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Bohuslav Sobotka σημείωσε στο twitter "Όλοι οι μετανάστες που θα φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, από την Κυριακή και μετά, θα στέλνονται πίσω", χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν εννοεί τους Σύρους πρόσφυγες ή τους μετανάστες γενικά η τι θα γίνει με αυτούς που είναι ήδη εδώ.
Τί τόνο να δώσουμε στην Εθνική μας ανυπαρξία, στον αόρατο Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα. Τάφος των απανταχού τουριστών και πολυμήχανων θα γίνει η χώρα μας χωρίς κανένα αντίκρισμα από την ΕΕ, σαν ο ρόλος της στην Ευρώπη να έχει λήξει. Μεγάλος κερδισμένος η Τουρκία που παίρνει χωρίς να δίνει τίποτα.
Όσοι μετανάστες παντός καιρού (Σύριοι και όχι) έχουν έλθει στην Ελλάδα μέχρι τώρα θα μείνουν για πάντα εδώ. Η συμφωνία “επαναπροώθησης” αφορά ότι γίνει μετά τις 20 Μαρτίου ή τις 4 Απριλίου για τη Τουρκία. 50,000 που μπήκαν τελευταία επίσημα θα μείνουν εδώ. Τα Βόρεια σύνορα της Ελλάδας παραμένουν κλειστά.
Όσοι Σύριοι πρόσφυγες, έρχονται στην Ελλάδα μετά τις 4 Απριλίου θα μπορούν να επιστρέφουν στη Τουρκία μέχρι του αριθμού των 72,000. Αυτοί θα επαναπροωθούνται στην υπόλοιπη ΕΕ από τη Τουρκία πλην της Ελλάδας (18,000 θεωρούνται ότι ήδη έχουν πάει). Όλοι οι νέοι παράτυποι μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία στα Ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία μετά από την εξής διαδικασία. Όλοι θα καταγράφονται και όσοι δεν κάνουν αίτηση ασύλου ή εκείνοι των οποίων η αίτηση ασύλου απορρίπτεται θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
 Χρυσές δουλειές αναμένονται για τους Τούρκους διακινητές μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Η τελευταία πήρε αυτό που ήθελε (βίζα και άνοιγμα κεφαλαίων για ενταξιακές διαπραγματεύσεις) με μοναδικό διαπραγματευτικό της όπλο Σύρους πρόσφυγες.
Όσο για τους διακινητές αυτοί θα συνεχίσουν κανονικά την δουλειά  τους. Θα παίρνουν χιλιάδες ευρώ για μεταφέρουν τους μετανάστες στα ελληνικά παράλια και στη συνέχεια οι ίδιοι θα επιστρέφουν πίσω για να αναπληρώσουν ψάχνοντας είτε τον ίδιο δρόμο είτε εναλλακτικά δρομολόγια.
Όταν η οροφή των 72.000 αλλοδαπών (που δε σημαίνει ότι θα είναι διαφορετικοί, μπορεί να είναι και οι ίδιοι και οι ίδιοι) συμπληρωθεί, και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, τότε είτε θα υπάρξει νέα έκρηξη παράνομων εισόδων στην Ελλάδα, μέχρι να επανεξεταστεί το θέμα όπως αναφέρεται στην συμφωνία.
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια χωλή συμφωνία, με την οποία το μόνο που επιτευχθεί είναι η προσωρινή αναχαίτιση  72.000 αλλοδαπών τη στιγμή που στα παράλια περιμένουν 3 εκατ.!
Η Τουρκία και η Ελλάδα, με την συνδρομή των θεσμών και οργάνων της ΕΕ, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και θα συμφωνήσουν διμερώς σε κάθε αναγκαία ρύθμιση, συμπεριλαμβανόμενης και της παρουσίας Τούρκων αξιωματούχων στα Ελληνικά νησιά, για να διασφαλιστεί η συνεργασία και η ομαλή λειτουργία των ρυθμίσεων αυτών. Eτσι παίρνει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την Ελλάδα καθώς στο επίσημο αγγλικό κείμενο του προσχεδίου της συμφωνίας για το προσφυγικό αναφέρεται ότι "Τούρκοι αξιωματικοί θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, είναι μέρος της συμφωνίας" (Turkish officers will be on the Greek islands, it is a part of the agreement)!
Τα έξοδα θα καλυφθούν από την ΕΕ. Οι μετανάστες που βρίσκονται ήδη στα Ελληνικά νησιά θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως όλοι, αφού κάνουν αίτηση ασύλου θα μπορούν να μένουν στην χώρα εισόδου τους στην ΕΕ την Ελλάδα ενώ μια ευμενέστερη τύχη θα έχουν όσοι είναι Σύριοι, που λογικά μπορούν αυτόματα να εκληφθούν σαν πρόσφυγες για όσο καιρό δεν υπάρχει ειρήνη στη Συρία. 
Αντιλαμβάνεσθε ότι η Ελλάδα εξισλαμίζεται με την ανοχή του Τσίπρα και τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ. Αυτός και ο Kαμμένος που αναγνώρισαν τη FYROM σαν Μακεδονία και αφού παρέδωσαν τη διάσωση στο Αιγαίο στο ΝΑΤΟ (με συνταγματική εκτροπή και με σιωπηρή συμφωνία από όλο το πολιτικό σύστημα) αξίζουν κάθε αναγνώρισης για το πατριωτικό τους έργο.
Από το τέλος του 2016 οι Τούρκοι μπορούν να έρχονται χωρίς βίζα στην Ελλάδα (σιωπηρή κατάληψη της χώρας, περπατώντας) και σε όλη την ΕΕ. Παράλληλα θα μπορούν να πάρουν δις ευρώ για τις επαναπροωθήσεις για τις οποίες οι αξιωματικοί τους στα Ελληνικά νησιά θα πρέπει να συμφωνούν (άλλη μια παράδοση εθνικής κυριαρχίας χωρίς συμφωνία της Βουλής απο το καθεστώς).
Ας πει κάποιος στο Τσίπρα και στον Καμμένο ότι ο ορισμός του προδότη δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αγνοούν. Το κόλπο με το Μουζάλα άλλωστε δεν έπιασε.
Είναι κατάντια για τη χώρα μας αυτή τη τραγική στιγμή να έχουμε τόσο παραδομένο πολιτικό σύστημα. Προσοχή τη Τρίτη ετοιμάζουν παράσταση στη Βουλή εναντίον αυτών των οποίων τις δουλίτσες κάνουν.
Είναι μια τραγική για τα εθνικά συμφέροντα κατάληξη και οι Τούρκοι αποδείχθηκε τελικά ότι χρησιμοποίησαν ως γεωπολιτικό "όπλο" το προσφυγικό και κατάφεραν να κερδίσουν τα πάντα. Ακόμα και να πατήσουν "πόδι" σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα νομίμως με την συγκατάνευση της ελληνικής κυβέρνησης.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτω τα χέρια από τις …βάρκες ρε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...