Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Εκτός των άλλων έχουμε και δικαιοσύνη πολλαπλών ταχυτήτων .



Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας άσκησε ο εισαγγελέας Κοζάνης στον 72χρονο συνταξιούχο, ιδιοκτήτη των δύο σκύλων ράτσας ροτβάιλερ, που τραυμάτισαν θανάσιμα χθες στην αγροικία του ένα 5χρονο αγόρι που βρισκόταν εκεί μαζί με τη μητέρα του.
Ο 72χρονος στην κατάθεση του στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι τα τρία ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα 5 σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη της αγροικίας.
Ορίστηκε προανάκριση για την έρευνα των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο θάνατο το 5χρονο αγοράκι, ενώ ο 72χρονος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος.
Τη δική του ενδελεχή ερμηνεία  για το περιστατικό δίνει ένας καλός γνώστης της συμπεριφοράς των εν λόγω σκύλων, ο εκπαιδευτής και Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ροτβάιλερ Ηλίας Κανέλλος.
Αναλύοντας τα γεγονότα και τις μαρτυρίες από το δυσάρεστο περιστατικό, επισημαίνει τα "εγκληματικά" λάθη και τις τεράστιες παραλείψεις από την πλευρά του ιδιοκτήτη, που οδήγησαν σ' αυτή τη συμπεριφορά των σκύλων με αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν.
"Τα σκυλιά όπως φαίνεται από τα γεγονότα είχαν παντελή έλλειψη επικοινωνίας και δε γνώριζαν ούτε τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να γνωρίζει κάθε σκύλος ανεξάρτητα από τη ράτσα του. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως τα σκυλιά ήταν μόνιμα κλεισμένα σε κλουβί, χωρίς καμία κοινωνικοποίηση και επαφή με τον άνθρωπο", τονίζει ο κ. Κανέλλος, ρίχνοντας αποκλειστικά την ευθύνη στον ιδιοκτήτη. "Ο συγκεκριμένος κύριος είχε στο χώρο του σύμφωνα με όσα διαβάζουμε συνολικά 8 σκύλους. Πρόκειται για ανευθυνότητα διότι είναι αδύνατο κανείς να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά έναν τέτοιο αριθμό στον ίδιο χώρο", συμπληρώνει.

Tην ίδια μέρα έχουμε διαφορετική απόφαση για άλλο γεγονός με μικρό παιδί, χωρίς όμως να υπάρχει θάνατος..
  
Στο αυτόφωρο θα δικαστούν αύριο οι γονείς της μικρής Μαρίας οι οποίοι κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Λίγο μετά τις 11:20 το πρωί της Τρίτης, οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας - Ειρήνης, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κινδύνου κατά συναυτουργία και τους παρέπεμψε σε δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Μάλλον φταίει ότι δεν υπάρχουν φιλο-ανθρωπικές οργανώσεις, ενώ από φιλοζωικές, έχουμε μπόλικες και με δύναμη. Κρατούνται οι γονείς της μικρής που χάθηκε, και της στερούν την παρουσία των γονέων της, ενώ τον έμμεσο δολοφόνο, που αφαίρεσαν τα σκυλιά του ζωή ,τον αφήνουν ελεύθερο.

Ίσως πάλι γιατί ο ένας ...είχε τατουάζ, ενώ ο άλλος είναι... απόστρατος στρατιωτικός.

 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι νόμοι ποτέ δεν προσβλέπουν στην ευημερία και την προστασία των πολλών, αλλά των λίγων. Πρωταρχικό καθήκον πλέον των Αγιάννηδων είναι να τους παραβλέπουν και να τους παρακάμπτουν, όπως μπορούν.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΣΥΡΜΑ , ΓΕΜΑΤΗ ΡΟΝΤΒΑΙΛΕΡ ΜΕΣΑ ΛΥΣΑΣΜΕΝΑ , ΝΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ....
ΤΙ ΘΕΑΜΑ ΘΕΕ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...