Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Στην Μύκονο μόνο οι ..συκιές είναι νόμιμες. Στην Τήνο είναι, όλα τα ….οπορωφόρα.



Είναι ο δεύτερος προϊστάμενος που συλλαμβάνεται .Δύο δήμαρχοι έχουν εκπέσει των καθηκόντων τους .Πάνω από 700 καταγγελίες για αυθαίρετα, επιχειρηματίες που λαδώνουν χοντρά και ο άγνωστος πόλεμος με την Αστυνομία. Η ανώνυμη καταγγελία περιγράφει με γλαφυρό τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα όργια διαφθοράς και πολεοδομικών παραβάσεων.  Η σύλληψη του διευθυντή της Πολεοδομίας Μυκόνου και η έρευνα που ακολούθησε στο γραφείο του είναι μόνο η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της διαφθοράς και της ασυδοσίας που μαστίζει το νησί, στο οποίο φέρονται να συμμετέχουν από απλοί δημόσιοι υπάλληλοι και διοικητικοί μέχρι μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου που έχουν χτίσει ξενοδοχεία και βίλες-μεγαθήρια μετά το 2011. Στο «πριγκιπάτο της Μυκόνου», όπου το χρήμα ρέει άφθονο, μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αποπεμφθεί για διαφορετικές υποθέσεις δύο δήμαρχοι και ένας ακόμη προϊστάμενος της Πολεοδομίας, ενώ στη φυλακή βρέθηκαν και διοικητικοί υπάλληλοι. Τα ονόματα των δημάρχων αναμείχθηκαν σε σκάνδαλα που αφορούσαν τα οικονομικά του δήμου (δεν εισέπρατταν τέλη παρεπιδημούντων), όμως τελικά αθωώθηκαν, σε αντίθεση με δύο διοικητικούς υπαλλήλους που κρίθηκαν ένοχοι από τη Δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο προηγούμενος προϊστάμενος της Πολεοδομίας απασχόλησε τις Αρχές μετά την αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» ότι «ήλεγξε τον εαυτό του και τον... βρήκε καθαρό» μετά από καταγγελία που έγινε εις βάρος του στην Αστυνομία για πολεοδομικές αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν εντός της οικίας του. Οι επιτόπιες αυτοψίες που ακολούθησαν εκ των υστέρων έγιναν από κλιμάκιο της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται και έφεραν την υπογραφή του! Όσο για τον νυν προϊστάμενο της Πολεοδομίας, το όνομά του περιέχεται στη λίστα Ράιχενμπαχ, με τους 1.600 φορολογούμενους μεγάλου πλούτου που ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Οικονομικών. 
Η σύλληψη του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Μυκόνου Αντώνη Καστορίνη έγινε έπειτα από επιτόπια έρευνα των αστυνομικών αρχών σε ανεγειρόμενη οικοδομή στον Άγιο Ιωάννη, δίπλα στο γνωστό ξενοδοχείο «Saint John». Η οικοδομή αφορά στην ανέγερση μιας νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας που ανήκει σε Μυκονιάτες οι οποίοι διατηρούν έξι ακόμα ξενοδοχεία. Πρόκειται για έργο που έχει σταματήσει από πέρυσι έπειτα από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Αστυνομία και στην Πολεοδομία για πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, το Πολεοδομικό Γραφείο της Μυκόνου φέρεται να εξέδιδε άδειες μικρής κλίμακας που ενέκριναν επισκευές, για παράδειγμα βαψίματα σε τοιχάκια, όμως βάσει αυτών χτίζονταν ολόκληρα σπίτια. Μάλιστα γίνεται αναφορά και σε συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών μηχανικών από την Τήνο που παίρνουν τις περισσότερες άδειες. «Μυκονιάτης μηχανικός σπάνια θα πάρει δουλειά», επισημαίνεται στο έγγραφο.

Ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου Αντώνης Καστορίνης συνελήφθη από τις Αρχές επειδή, σύμφωνα με καταγγελία, παρείχε σε ξενοδόχο την άδεια για τη συνέχιση εργασιών σε οικοδομή όπου είχαν διαπιστωθεί πολεοδομικές παραβάσεις.
Αυτή τη στιγμή στα συρτάρια του προϊσταμένου της Πολεοδομίας υπάρχουν περίπου 700 καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις που δεν έχουν εξεταστεί.


Αχ τι μας θυμίζει αυτή η.. Τήνος. Όπου Τήνος  …Μάρεβα, Χριστοφοράκος, και λοιπή συμμορία.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κατά το politico μέσα στους 3 ευρωπαίους πολιτικούς με αναγνωρισμένη άποψη .
Τρία πουλάκια κάθονταν και έπλεκαν πανάκριβο πουλόβερ .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...