Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Όταν οι στρατηγοί παίζουν με τα μολυβένια στρατιωτάκια....



...κάνουν πάρτι οι …. Φιλειρηνικές… Μ.Κ.Ο
Ένταση μεταξύ Ρωσίας-ΝΑΤΟ καθώς για πρώτη φορά απέπλευσαν οι ομάδες μάχης έξι αμερικανικών αεροπλανοφόρων και συγκεκριμένα τα αεροπλανοφόρα "Ronald Reagan", "Dwight Eisenhower", "Harry Truman", "John Stennis", "Carl Vinson" και "George Washington". Τα ρωσικά ΜΜΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως "το ΝΑΤΟ ωθεί την ανθρωπότητα προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο".
 Το USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) βρίσκεται στον Ατλαντικό και αναμένεται να φτάσει στη Μεσόγειο για κοινές επιχειρήσεις με το "Harry S.Truman" σε Συρία -Ιράκ.
 To USS Carl Vinson (CVN 70) κατευθύνεται προς τον Ειρηνικό , το USS George Washington (CVN 73) στον Ατλαντικό, το USS John C. Stennis (CVN 74) στην Νότια Σινική Θάλασσα, το USS Harry S. Truman (CVN 75) στην Ανατολική Μεσόγειο, το USS Ronald Reagan (CVN 76) στον δυτικό Ειρηνικό και αναμένεται να αποπλεύσει και το  USS George HW Bush (CVN 77) τον Ιούνιο.
 Σκοπός όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές είναι να δοθεί "σήμα" σε Πεκίνο και Μόσχα ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν και τους δύο σε ένα πόλεμο.
Τα "John C. Stennis" και "Ronald Reagan" θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για κοινές ασκήσεις και συμμετοχή στην Rimpac.
Μόνο τυχαίο δεν ήταν το διάγγελμα του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, προς τον λαό του στο οποίο τόνισε πως θα πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ .

Σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας επισκέπτεται εκτάκτως την Λευκορωσία για κατ ιδίαν συζητήσεις με τον Α.Λουκασένκο όπου αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις.
 Σε εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκεται η Ρωσία με την Κίνα και τις χώρες του CSTO ενώ υπάρχει συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ρωσίας-Ιράν-Συρίας στην Τεχεράνη.
 Υπάρχουν φόβοι ότι η επίθεση του συριακού Στρατού στην Ράκκα παρουσιάζει τεράστιο γεωπολιτικό κίνδυνο εμπλοκής με τις ΗΠΑ αφού κατά βάθος στηρίζουν τους τζιχαντιστες και δεν θέλουν να διαλύσουν .  Για το λόγο αυτό οι Αμερικανοί στέλνουν δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή.
 Ρωσία και Ιράν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποφασίζουν ενταντικοποίηση των επιχειρήσεων στην Ράκκα πριν προλάβουν να αναμιχτούν οι ΗΠΑ.
Ένταση όμως και στην σχέση μεταξύ των Η.Π.Α και Κίνας καθώς Κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν δίπλα σε Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα πάνω από την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.
 Οι εντάσεις σιγοβράζουν μεταξύ των χωρών ειδικά με διάφορα επεισόδια στην Θαλάσσια περιοχή Νοτιοανατολικά της Κίνας. Το μεγαλύτερο μέρος της Νοτίου Θαλάσσης της Κίνας, είναι πεδίο διεκδικήσεων από το Βιετνάμ, τη Μαλαισία, το Μπρουνέι, τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν.
Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε επίσης το Πεκίνο για στρατιωτικοποίηση της περιοχής μετά τη δημιουργία τεχνητών νησιών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΟΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ. ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕΤΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΝ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΥΓΚΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ , ΕΝΑ ΑΝΘΡΟΠΟΠΟΙΗΤΟ ..ΘΕΟ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...