Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα την βγάλουμε με …μεθαδόνη.



Προθεσμία 24 ωρών προκειμένου να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που παραμένουν ακόμα ανοιχτές, έδωσε το EuroWorking Group στην Ελλάδα.
 Αυτό σημαίνει, ότι για να πάρουμε τη δόση μας των 7,5 δισ. ευρώ, θα πρέπει να υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα. Μέχρι τότε θα την βγάζουμε με …μεθαδόνη  – κάρτα, του στυλ μου έδωσες, σου έδωσα, του έδωσε, γιατί η αγορά έχει στεγνώσει από μετρητό. Έχεις την γνώμη ότι πληρώνεις και αγοράζεις πλέον; Στο μιλητό γίνονται όλες οι αγορές, λόγω έλλειψης χαρτονομίσματος. Μου δίνεις αλλά τι: Τίποτα. Μια εντολή μέσω κάρτας που δεν μπορώ να την εισπράξω, μόνο να την μεταφέρω σε κάποιον άλλον. Αντί για απτό χαρτονόμισμα, αέρα κοπανιστό και λογιστικό τερτίπι.
Το EuroWorking Group συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016 και  εξέτασε όλα τα σκληρά μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση για να πάρουμε την δόση μας.  

Στο «μικροσκόπιο» του EuroWorking Group βρέθηκαν όχι μόνο όσα ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο, αλλά και οι εκκρεμότητες που έμειναν ανοιχτές.
Επίσης, εξετάστηκε και η Έκθεση Συμμόρφωσης της χώρας μας, την οποία συνέταξαν οι δανειστές, όπως είχε αποφασιστεί στο Eurogroup της 23ης Μαΐου.
Τα «αγκάθια» είναι το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, το οποίο έχει «παγώσει». Επίσης σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.
Επίσης, υπάρχει το ζήτημα της μεταβίβασης του 5% στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ έχει ζητηθεί αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές.
Μια σοβαρή παράμετρος από την οποία εξαρτάται η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης είναι η στάση των χωρών οι οποίες είναι άγνωστο εάν συναινέσουν για να πάρουμε την δόση μας. Θα πρέπει πρώτα να φέρουν το ζήτημα στα εθνικά τους Κοινοβούλια και μάλιστα αυτές οι χώρες (Σλοβακία, Εσθονία, Γερμανία, Φινλανδία) δεν είναι και οι …φανατικότεροι υποστηρικτές στο να πάρουμε την δόση μας.  Την ασφυκτική διορία που έδωσαν οι δανειστές επιβεβαίωσε και «πρεζεμπορας» της Ευρωζώνης .
Η εν λόγω πηγή  ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ότι στην τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες μέχρι αύριο.
Ειδικότερα, σημείωσε πως αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες αφορούν ορισμένες διοικητικές εγκυκλίους, τη συμφωνία για το Ελληνικό, τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom και, τέλος, το σχέδιο εργασίας της αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.

ΥΠΟΙΚ: Μέχρι το τέλος Ιουνίου η εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ

«Έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η χορήγηση της δόσης (των 7,5 δισ. ευρώ)» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις καμμια μυστηρια πληροφορηση για τις 20 του μηνος;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...