Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Περιμένουν εναγωνίως την δόση τους οι στεγνές τράπεζες.



Τελειώνει και η μεθαδόνη των κατασχέσεων από τους λογαριασμούς. Ούτε φούντα δεν έμεινε γιατί την μάζεψαν οι χαρμάνηδες διαπλεκόμενοι, μπας και πληρώσουν κάνα μεροκάματο στα παπαγαλάκια τους. Στην δε αγορά των πολιτών εάν μπει κάποιος πελάτης στο μαγαζί ανάβουν πυροτεχνήματα για να ενημερωθεί όλη η ..πόλη πως έκανε σεφτέ..    

Εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα για την πρώτη αξιολόγηση, η οποία θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, που νομίζει ο κόπανος ο Έλληνας ότι θα έρθουν στην τσέπη του διαπίστωσαν οι Γερμανοί βουλευτές. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ, στην σημερινή συνεδρίαση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση όταν η κατάσταση ξεκαθαρίσει. 
"Αύριο το EWG θα επιβεβαιώσει ότι τα προαπαιτούμενα έκλεισαν"
Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου ΟΙκονομικών αναφέρουν ότι "αύριο, και τυπικά, το Euroworking Group, που πραγματοποιείται στη Φιλανδία (Ελσίνκι), θα επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα των συμφωνημένων μέτρων. Στη συνέχεια το Euroworking Group θα ενημερώσει και επίσημα τα κοινοβούλια των κρατών - μελών προκειμένου τα τελευταία να εγκρίνουν την αποδέσμευση της δόσης".
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα παρέμεναν δύο ανοιχτά θέματα για την μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom και για την νομική κάλυψη των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην αυριανή σύνοδο του EWG στο Ελσίνκι, όπου θα φανεί αν θα βρεθεί λύση. 
Νωρίτερα ο Επίτροπος Moscovici επανέλαβε την εκτίμησή του ότι είναι δυνατή η εκταμίευση δόσης την άλλη εβδομάδα. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι εκτός απροόπτου οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup της 16ης Ιουνίου, αφού προηγηθεί η επικύρωση των αποφάσεων από τουλάχιστον 5 κοινοβούλια της ευρωζώνης. Με βάση το ίδιο χρονοδιάγραμμα, την ίδια ημέρα ή μια ημέρα αργότερα στις 17 Ιουνίου, θα συνέλθει το ΔΣ του ESM υπό τον κ. Dijsselbloem για να εγκρίνει την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ.

Όλοι χρωστάμε σε όλους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...