Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ξέχασε την Λέσβο που ήξερες. Θα γίνει ...Ellis Island



Το παλιό σύνθημα ήταν κάθε χωριό και γυμναστήριο. Tο καινούργιο είναι κάθε χωριό και hotspot. Hδη ετοιμάζετε ένα σε κάθε νομό αλλά το «κέντρο αργής διαλογής» θα είναι η ΛΕΣΒΟΣ.
Την Λέσβο η κρατική ανεπάρκεια και οι ανίερες συμφωνίες την έχουν μετατρέψει σε νησί - κολαστήριο για τους κατοίκους της.
Όσοι από τους ντόπιους ζούνε στην Μόρια σκέφτονται σοβαρά να πάρουν τις οικογένειές τους και να φύγουν από το νησί, αφήνοντας πίσω τις περιουσίες τους. Άλλωστε τι νόημα έχει να πληρώνεις ENΦΙΑ σε μια περιοχή που είναι πλέον αφιλόξενη για σένα και την οικογένειά σου; Στο μεταξύ νέα καραβάνια προσφύγων αρχίζουν να καταφθάνουν από τα τουρκικά παράλια όπως μεταδίδει το lesvosnews.
Το νησί Έλις (Ellis Island), στ’ ανοιχτά του Μανχάταν, υπήρξε ο κύριος σταθμός υποδοχής των μεταναστών που έφταναν στην Αμερική, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, από τα τέλη του 19ου αιώνα και κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου.
Αυτό τον ρόλο αναλαμβάνει η Λέσβος.
Το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι του Μολύβου, αντίκρισαν  σκάφος του Λιμενικού Σώματος, να μεταφέρει 60 μετανάστες οι οποίοι είχαν νωρίτερα συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα μας χωρίς τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι κάτοικοι του Μολύβου, εμφανώς οργισμένοι και αγανακτισμένοι από τη γενική πτώση του τουρισμού, η οποία αγγίζει το 60% και την αποδίδουν στο μεταναστευτικό πρόβλημα, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι – ιδιαίτερα οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες – και φώναζαν να απομακρυνθούν οι μετανάστες εδώ και τώρα, διότι οι λίγοι τουρίστες που τους έχουν απομείνει θα εξαφανιστούν κι αυτοί.
Πράγματι πολλοί από τους ξένους τουρίστες, στη θέα των μεταναστών, σήκωναν τις φωτογραφικές τους μηχανές και τα κινητά τους και απαθανάτιζαν το μοναδικό θέαμα !!!
Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν ιδιαίτερα οργισμένοι με συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία όπως καταγγέλλουν μεταφέρει τους μετανάστες στην περιοχή τους.
Την λύση έδωσε το Λιμενικό Σώμα που φρόντισε ώστε οι μετανάστες να μεταφερθούν άμεσα στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας.
Οι ξενοδόχοι της Λέσβου ζητούν απεγνωσμένα από τους αρμόδιους υπουργούς αναστροφή του δυσμενούς κλίματος για τον τουρισμό του νησιού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο σύριζα δεν εξαπάτησε μόνο αυτούς αλλά την μισή Ελλάδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...