Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Euro 2016. Πάρτε το χαμπάρι .Το παιχνίδι είναι στημένο.





Τα Γαλλάκια έχουν φοβηθεί τόσο πολύ. που εάν ρίξεις μια τρακατρούκα θα νομίζουν ότι είναι… ατομική βόμβα. Η δουλειά έγινε.  


Τουρκία, Βρετανία, Γερμανία, ΗΠΑ και πρώην πράκτορας της ΜΙ5 προειδοποιούν για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Euro 2016.
 Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιεί τους Τούρκους πολίτες για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2016. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τα μέσα μεταφοράς και τις τοποθεσίες με μεγάλες συγκεντρώσεις πλήθους ενώ θα πρέπει να προσέχουν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, της Πρεσβείας στο Παρίσι καθώς και του Προξενείου.
Περιττό να αναφέρουμε πως μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε "μαλακό στόχο " θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα σε μια Γαλλία που κλυδωνίζεται από απεργίες και επεισόδια, Και ο ΟΛΑΝΤ έχεε ρίξει πολύ χρήμα για να μην συμβεί αυτό.
 Η κυβέρνηση της Γαλλίας απαγόρεψε τη δημόσια προβολή των αγώνων προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή τραγωδία.
Η γαλλική εφημερίδα Le Point έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη λέγοντας ότι υπάρχουν 82 ύποπτοι τρομοκράτες ανάμεσα σε μια λίστα 3.500 υπαλλήλων σεκιούριτι που προσελήφθησαν από ιδιωτικές εταιρείες για να εργαστούν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.
 Πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, της γνωστής ΜΙ5, η Mashona Annie πιστεύει ότι τα δημόσια μέρη είναι ακόμη ευάλωτα.
 Η Annie Mashona αποκάλυψε ότι υπάρχει πολύ υψηλή πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.
 «Κατά τη γνώμη μου, η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία, είναι πολύ υψηλή. Γι αυτό οι αρχές προσπαθούν να δράσουν πολύ προσεκτικά και να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. όλοι γνωρίζουν ότι οι τρομοκράτες προσπαθούν να επιτεθούν στη Γαλλία. Και φυσικά ψάχνουν να χτυπήσουν κρίσιμες υποδομές» τόνισε.
 «Τα γεμάτο κόσμο μέρη αποτελούν εύκολους στόχους για τους εγκληματίες. Για παράδειγμα οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το Μάρτιο. Αν παρατηρήσετε ύποπτο άτομο κοντά σας να ενημερώσετε τις υπηρεσίες ασφαλείας» σχολίασε.
 «Οι Γαλλικές αρχές θα χρησιμοποιήσουν νέα τεχνολογία. Και μια νέα εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τις Αρχές για να ενισχύσει την ασφάλεια και να πληροφορεί τους πολίτες για την απειλή τρομοκρατίας μπορεί να βοηθήσει. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πανικό. Νέες τεχνολογίες είναι καλό αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή» είπε.
 Οι έλεγχοι σε σταθμούς μετρό, τρένων, λεωφορείων και φυσικά σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα είναι εξονυχιστικοί.
 Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν επιστρατευθεί ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές, χωρίς μάλιστα να έχει ανακοινωθεί αν η παρουσία τους θα περιορίζεται σε συγκεκριμένα μέρη και events.
 Μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας θα χρησιμοποιήσουν οι γαλλικές Αρχές  ενώ έχουν δημιουργήσει και μια νέα πρωτοποριακή εφαρμογή.
«Alerte attentat» (Προσοχή Επίθεση) στην οθόνη του κινητού: η γαλλική κυβέρνηση εγκαινιάζει μία νέα εφαρμογή για τα smartphones που προειδοποιεί το κοινό για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.
 Η εφαρμογή θα είναι δωρεάν διαθέσιμη στα γαλλικά και τα αγγλικά και επιτρέπει στον χρήστη του να λάβει προειδοποίηση «σε περίπτωση υποψίας τρομοκρατικής επίθεσης ή ενός γεγονότος εξαιρετικού χαρακτήρα» στον τόπο όπου συμβαίνει και όπου βρίσκεται ο κάτοχος του κινητού.
 Η εφαρμογή περιλαμβάνει πρόβλεψη για οκτώ γεωγραφικές ζώνες, για την περίπτωση που ο κάτοχος του κινητού ανησυχεί για άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του.
 Εκτός του σήματος συναγερμού, η εφαρμογή στέλνει οδηγίες συμπεριφοράς ανάλογα με το είδος του κινδύνου.
 Σκοπός της γαλλικής κυβέρνησης είναι κάθε χρήστης να είναι ο «πρεσβευτής» της για να διαδώσει το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εφαρμογή προβλέπει ότι η προειδοποίηση θα αποστέλλεται στα smartphones σε διάστημα μικρότερο των 15 λεπτών από το αρχικό σήμα συναγερμού των τοπικών κρατικών αρχών.
 «Το σήμα μας επιτρέπει να ειδοποιήσουμε γρήγορα τον πληθυσμό και να του δώσουμε τις πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...