Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πάνω από 100 οι νεκροί του εμφυλίου για τον Ερντογαν στην Τουρκία.





Μπορεί να λέει ο αιμοσταγής Ερντογαν ότι ήρθα εδώ για να πεθάνω, όμως προς το παρόν πεθαίνουν …άλλοι. Προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία δεν τον νοιάζει να αιματοκυλίσει την χώρα του. Εάν δε ισχύει ότι έχουμε και συμμετοχή των τουρκοκυπριακών δυνάμεων στην καταστολή του πραξικοπήματος, τότε μιλάμε για δυο κυριολεκτικά «Κύπρους».
ΩΡΑ 08:15 Συνελήφθησαν 754 στρατιωτικοί σε σχέση με το πραξικόπημα, μετέδωσε το Ανατολή
Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Εξάλλου πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ’ εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, διευκρίνισε το πρακτορείο.
ΩΡΑ 07:48 Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Άγκυρα, όπου σε κυβερνητικό κτίριο, έχουν οχυρωθεί κάποιοι εκ των πραξικοπηματιών.
ΩΡΑ 07:31 Την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται μεταξύ των πραξικοπηματιών και των δυνάμεων του Ερντογάν, εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις στην Αγκυρα. Κατά τις ίδιες πηγές, οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι πολίτες, ενώ 17 είναι αστυνομικοί. Υπενθυμίζεται ότι στόχος των πραξικοπηματιών έγινε το κοινοβούλιο, όπου ακούστηκαν πολλές εκρήξεις.
Επιθέσεις από τους στασιαστές κατά του κοινοβουλίου βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ έδωσε εντολή να απογειωθούν μαχητικά αεροσκάφη για να καταρρίψουν τις εναέριες δυνάμεις των πραξικοπηματιών, κυρίως ελικοπτέρων.
Περίπου 130 στρατιωτικοί διάφορων βαθμών έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, το οποίο άρχισε και πάλι να εκπέμπει μετά την εισβολή στρατιωτικών στο κτίριο και το στούντιο του καναλιού και τη διακοπή της εκπομπής του για αρκετή ώρα.
Ο Γιλντιρίμ επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι νεκρός ένας από τους επίδοξους πραξικοπηματίες, με βαθμό ανώτατου αξιωματικού.
Στο στόχαστρο των τουρκικών F – 16 έχουν βρεθεί εδώ και λίγη ώρα τα άρματα μάχης που έχουν περικυκλώσει το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
Τα μαχητικά βομβαρδίζουν συνέχεια τους πραξικοπηματίες και σύμφωνα με πληροφορίες πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς.
Την ίδια ώρα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψη στρατιωτικού ελικοπτέρου από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το CNN Turk το ελικόπτερο είχε ανοίξει πυρ κατά των γραφείων της Turksat στην Άγκυρα.
Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι ένα αεροσκάφος έριξε μια βόμβα κοντά στο προεδρικό μέγαρο και ότι αμέσως μετά άρχισε να υψώνεται μια στήλη καπνού στη συνοικία Μπέστεπε, προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
βομβαρδίζονται άρματα μάχης και καταρρίπτονται μαχητικά των πραξικοπηματιών και των δυνάμεων πιστών στον Ρ.Τ.Ερντογάν.
 Μαχητικά από την αεροπορική βάση του Εσκισεχίρ καταρρίφθηκαν από μαχητικά των πραξικοπηματιών της βάσης Akinci στην Άγκυρα.
 Πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες έχουν συλληφθεί. Η τουρκική Αστυνομία έχει εξαπολύσει επιχείρηση εναντίον της στρατιωτικής ακαδημίας Kuleli. 16 πραξικοπηματίες είναι νεκροί ενώ πτώματα υπάρχουν έξω από το αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Τουρκικά άρματα μάχης έχουν φύγει από το αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και έχουν ανοίξει πυρ κατά της αστυνομίας και των εμποδίων που θέτει .
 Το προεδρικό παλάτι όπως και το κοινοβούλιο στην Τουρκία έχουν βομβαρδιστεί.
 Τον διορισμό νέου, προσωρινού αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
 Ο Ουμίτ Ντουντάρ θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αγνοείται και φέρεται να είναι κρατούμενος των στρατιωτικών που είναι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες.
Ο Ντουντάρ είναι διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.
 Mόλις έγινε γνωστό ότι σώθηκε ο Χ.Αάρ και  ο στρατηγός Fahri Kasirga.
 Τουρκικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...