Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Θα βρει την μαστόρισσα της η Μερκελ.




Αυτή …Θάτσερ,  Δεν είναι …Κάμερον.
H Τερέζα Μέι θα είναι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας την Τετάρτη το βράδυ. Η μάχη διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον που θα έληγε στις 9 Σεπτεμβρίου τελείωσε πολύ νωρίτερα, μετά την απόσυρση από την κούρσα της μιας εκ των δύο υποψηφίων.
Με μια σύντομη ανακοίνωσή του, έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ενημέρωσε ότι θα συναντηθεί με τη Βασίλισσα την Τετάρτη ώστε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.
Ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι θα παραμείνει για να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών στην καθιερωμένη «ώρα του Πρωθυπουργού» την Τετάρτη το πρωί, προτού επισκεφθεί τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας για να αποχωρήσει και να καταλάβει τη θέση του η νυν υπουργός Εσωτερικόν, Τερέζα Μέι.
ΟΙ εξελίξεις αυτές, έρχονται μετά και την παραίτηση της Άντρεα Λίντσομ από την κούρσα διαδοχής του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας, η οποία και άφησε την Μέι μοναδική πια διεκδικήτρια της αρχηγίας των Τόρις και άρα και της πρωθυπουργίας, καθώς το κόμμα κατέχει την κυβέρνηση.
Λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση του Ντέιβιντ Κάμερον, ότι θα παραδώσει τη «σκυτάλη» στην Τερέζα Μέι την Τετάρτη, η 60χρονη που θα γίνει η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας έφτασε στο Κοινοβούλιο.
Η Μέι επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη να γίνει διαπραγμάτευση προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη, για τη Βρετανία, συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ, όπως και για τη διαμόρφωση του νέου ρόλου της χώρας στον κόσμο. «Το Brexit σημαίνει Brexit και θα το κάνουμε επιτυχώς», επανέλαβε η Μέι, η οποία κατέληξε λέγοντας «Μαζί θα χτίσουμε μία καλύτερη Βρετανία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...