Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Ούτε η Ιταλία θέλει τον ισλαμιστή ΕΡΝΤΟΓΆΝ01.45 «O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης Τσαμπίνο», μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι Rai news 24. Την πληροφορία έδωσε ο διευθυντής του Rai News, Αντόνιο Ντι Μπέλλα, προσθέτοντας ότι η Γερμανία φέρεται να αρνήθηκε να επιτρέψει στον Ερντογάν να προσγειωθεί στο έδαφός της.
Πριν λίγο, όμως, η ίδια η Rai υπογράμμισε ότι μια ακόμη εναλλακτική θα μπορούσε να είναι το αεροδρόμιο του Λονδίνου.
Το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα, σε περίπτωση που το πραξικόπημα στην Τουρκία ολοκληρωθεί επιτυχώς, είναι ο τρόπος που  η νέα τουρκική ηγεσία θα επιλέξει για να συσπειρώσει τους τούρκους πολίτες γύρω της και να απομακρύνει την οποιαδήποτε "διάθεση" αντιστροφής του πραξικοπήματος.

«Όταν θα φύγει ο Ερντογάν – είτε τον διώξουν, είτε πεθάνει – πάρε τρόφιμα για 6-7 μήνες… Όσο είναι αυτός πάνω, με την Τουρκία δύσκολα να γίνει κάτι. Αυτός ελέγχει τα πράγματα…» είχε πει πέρυσι κάποιος Αγιορείτης γέροντας.

Κατά τα φαινόμενα η μετακύλιση της Τουρκίας στο βαθύ Ισλάμ δεν γίνεται δεκτή  από τους ανώτατους και ανώτερους στρατιωτικούς, μερίδα των οποίων είχε προγραμματίσει να "αποκεφαλίσει" ο Ερντογάν στις επικείμενες στρατιωτικές κρίσεις.
Το πλέον σημαντικό τμήμα του πραξικοπήματος αφορά το μέγεθος του στρατιωτικού τμήματος που συμμετέχει στο πραξικόπημα. Κι αυτό επειδή ένα σημαντικό κομμάτι του τουρκικού στρατού βρίσκεται στη βορειο-ανατολική Τουρκία, είτε σε επιχειρήσεις καταστολής των Κούρδων είτε σε θέσεις μάχης στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας - Συρίας και Τουρκίας - Ιράκ.

Η γραπτή ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου αναφέρει τα εξής: "Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν πλήρως την διακυβέρνηση της χώρας με σκοπό την επανεγκατάσταση της συνταγματικής τάξης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, για να κυριαρχήσει πάλι στην χώρα η προτεραιότητα των νόμων και να διασφαλιστεί πάλι η διαταραχθείσα τάξη. Όλες οι διεθνείς συμφωνίες και δεσμεύσεις μας διατηρούν την εγκυρότητα τους. Ευχόμαστε να συνεχιστούνε οι καλές μας σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου".
Live οι εξελίξεις
02:00 Reuters: Παραδόθηκε ο αρχηγός των πραξικοπηματιών
Πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων αναφέρουν πως παραδόθηκε ο αρχηγός των πραξικοπηματιών. Παράλληλα, δηλώνουν πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει στην Τουρκία.
01:22 Τανκς περικύκλωσαν το Τουρκικό κοινοβούλιο - Άνοιξαν πυρ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...