Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ρε Π…αναγούλη το ΠΑΡΩΝ δεν είναι πολιτική θέση, αλλά.... στρίβειν δια του αρραβώνος.



Και στο τέλος θα γίνει ο «αρραβώνας» όπως πάντα.
Ψηφίσθηκε επί της αρχής ο εκλογικός νόμος από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων, σύνολο 162 βουλευτές. Καταψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι (101 βουλευτές), ενώ η Χρυσή Αυγή (18 βουλευτές), επιφυλάχθηκε και το ΚΚΕ (15 βουλευτές) δήλωσε παρών.


Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την στάση του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία υποστήριζαν ότι είναι «παγιδευμένο στην αναποτελεσματική του στρατηγική».

«Κρατάμε το ότι η Φώφη θέλει αλλαγή του εκλογικού νόμου» υποστηρίζουν και σημειώνουν ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί ως αποσπασματικό κάτι που επί της ουσίας είναι ίδιο με την πρόταση που είχε καταθέσει η Χ. Τρικούπη επί ηγεσίας Βενιζέλου. «Η Φώφη ζητά διάλογο, αφού όμως ήρθε στο Μαξίμου και συμφώνησε», υποστηρίζουν, ενώ εκτιμούν ότι μέχρι την τελική ψηφοφορία στη Βουλή, υπάρχει ακόμα δρόμος.

Παναγούλης: Συνέλθετε, με τη Χρυσή Αυγή φτάνετε 197

Νωρίτερα, μιλώντας στην Επιτροπή ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης εμφανίστηκε αρνητικός στον εκλογικό νόμο που προτείνει η κυβέρνηση.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω με τίποτα αυτό το νόμο» είπε για την ψήφο του επί της αρχής του νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει «παρών» για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και θα υπερψηφίσει για την ψήφο στα 17.

«Φέρτε την απλή και θα σας το ψηφίσω όλο» είπε και πρόσθεσε: «Τώρα έχετε βρει νέους συμμάχους, δεν ξέρω, τους συναδέλφους της Χρυσής Αυγής, και φτάνετε τους 197. Συνέλθετε».

«Η πρόταση δεν έχει καμία σχέση με την απλή αναλογική» είπε ο βουλευτής, επικρίνοντας τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, που έχει πει ότι «υπάρχει χρόνος ως τις 20 Ιουλίου» για να αλλάξουν γνώμη κόμματα.

«Δεν είπα αυτό. Αποστασίες εννοούσα; Με αδικείς» του είπε ο Π. Κουρουμπλής εξηγώντας ότι αναφερόταν στη στάση των προοδευτικών κομμάτων.

«Δεν άκουσα τη δήλωσή σας, την είδα στον «Σκάι» παραδέχθηκε ο Στ. Παναγούλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...