Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Όταν έρθει η ώρα να δοξάσουν τον νικητή, οι πολλοί δεν θα ξέρουν ότι νικητής είναι ο εχθρός τους.



Εμείς τώρα τι πανηγυρίζουμε; Ότι επικρατούν κατά κράτος οι Ισλαμιστές στην Τουρκία;
Ξεχάστηκε η έμμεση-άμεση υποστήριξη του Ερντογαν στον ISIS; Ξεχάστηκε ότι οι ιμάμηδες από τα τζαμιά κάλεσαν για λογαριασμό του τους πολίτες σε πόλεμο με τους πραξικοπηματίες με ότι αυτό συνεπάγετε; Ξεχάστηκε η επίθεση του στην Συρία; Ξεχάσαμε τα όσα κάνει στους κούρδους; Ξεχάσαμε  τις αιματηρές επιθέσεις σε όσους  πολίτες διαφωνούν ; ξεχάσαμε τα γεγονότα της πλατείας Ταξιμ;
Eρντογαν και δημοκρατία δεν είναι συνώνυμα, διότι Ισλαμιστής και δημοκράτης δεν γίνετε.
Σε αντίθεση με τους Τούρκους Ισλαμιστές που βγήκαν στους δρόμους να στηρίξουν τον ομοιδεάτη - ομόθρησκο τους , ο μαλθακός  Έλληνας πολίτης 6 χρόνια τώρα γίνεται πειραματόζωο κάθε είδους εξευτελισμού της αξιοπρέπειας ενός πολίτη-φορολογούμενου χωρίς να αντιδρά. Δειλός, μίζερος και εαυτούλης εκτονώνεται στο fb και στο twitter ώσπου να φθάσει τον τέλειο εξευτελισμό.
Πρόκειται για έναν ηττημένο λαό της καρπαζιάς. Εάν χθες βράδυ γινόταν πραξικόπημα στην Ελλάδα ακόμη κρυμμένοι κάτω από τα κρεβάτια θα βρισκόμασταν.
Σε έναν τέτοιο λαό, χέστη, τζάμπα μάγκα και παρτάκια, του αξίζουν όλες οι ταπεινώσεις.
  Όταν ένας ηγέτης μιας σημαντικής χώρας όπως η Τουρκία, που παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του πλανήτη δρα σαν ο καλύτερος χαμελαίων και από την μια στιγμή στην άλλη είναι ικανός να πάρει στροφή 180 μοιρών, τότε όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς και το κυριότερο κανείς δεν μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη.
Το πραξικόπημα-οπερέτα δεν είχε και λίγες απώλειες καθώς τουλάχιστον 5 στρατηγοί και πάνω από 3000 αξιωματικοί και οπλίτες  έχουν συλληφθεί με αποτέλεσμα να διαλύεται το στράτευμα, ακόμα μετρούν τους νεκρούς  που θα ξεπεράσουν τους 250 ενώ σε κάποια σημεία συνεχίζεται η σύγκρουση. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της ανεξέλεγκτης κατάστασης σε αυτή την χώρα που ο ηγέτης της, Ταγίπ Ερντογάν, διακατέχεται από εξουσιαστική μανία και από πρωτοφανή πολιτικό αμοραλισμό.
Το πιο σημαντικό, είναι οι γεωπολιτικές ισορροπίες που ο Ερντογάν τις παίζει στα «ζάρια». Αυτό δεν μπορούν να του το εγκρίνουν όλοι οι άλλοι «παίκτες», γι’ αυτό μελλοντικά θα κριθεί αφερέγγυος και θα στραγγαλιστεί αυτή την φορά οικονομικά.
Το ποιο καθαρό της υπόθεσης είναι ότι πλέον μιλάμε για δυο Τουρκίες. Μια ευημερούσα της ανατολικής Θράκης με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη που έχει γίνει από ευρωπαϊκή ισλαμική  , και την ταλαιπωρημένη  και καταπιεσμένη ανατολική με πρωτεύουσα την ευάλωτη Άγκυρα.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...