Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ο Ερντογάν περιφέρετε …από χωρίον σε χωρίον.,



Να βγει στους δρόμους και να αντισταθεί στην κατάληψη της εξουσίας από το στρατό, καλεί τους Τούρκους πολίτες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμά του μέσω skype.
O  Ερντογαν βρίσκεται στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) το οποίο είναι απέναντι από την Κω.
Το βασικό ερώτημα είναι αν έχει φυγαδευτεί από τους συνεργάτες και φρουρούς του ή αν βρίσκεται σε διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Russia Today, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ανασυντάσσεται» και ετοιμάζει την άμυνά του.
Πριν λίγο από επίσημους στρατιωτικούς διαύλους διέρρευσε εικόνα από κατάληψη τηλεοπτικού καναλιού.

Επίσης έχουν καταληφθεί και όλα τα εργοστάσια ρεύματος και οι μονάδες υψηλής τάσης.
Αυτή τη στιγμή κρατείται όμηρος ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα.
Ο Στρατός έχει ήδη βγάλει ανακοίνωση πως έχει αναλάβει τον έλεγχο στη χώρα. Ο δημοσιογράφος της Sabah Μεχμέτ Σολμάζ μετέδωσε στο twitter ότι το πραξικόπημα εκδηλώθηκε λίγες ώρες αφότου στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης φάκελος για έκδοση του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ όπου διαμένει.
Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι είναι ενήμερος για την κατάσταση και τις αναφορές για πραξικόπημα στην Τουρκία, εξηγώντας ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα για «σταθερότητα, συνέχιση και ειρήνη» στην Τουρκία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον ομόλογό του Αμερικανό, στη Μόσχα, για το ζήτημα της Συρίας, ζήτησε από τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα και να επικρατήσει ψυχραιμία.
Η γαλλική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, έσωσε οδηγίες στους Γάλλους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, να παραμείνουν στα ξενοδοχεία που διαμένουν και να επιδείξουν ψυχραιμία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...