Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μόνο τα κορόιδα κόβουν πλέον αποδείξεις, αφού ο νόμος δεν έχει αλλάξει.




Μόνο στα λόγια μένουν οι απειλές .Το πρόστιμο παραμένει στο 50% του διαφεύγοντος Φ.Π.Α σε ότι πιάσουν επ΄αυτοφώρω. Δηλαδή..τρίχες. Δεν κόβω αποδείξεις χιλίων ευρώ, και το πολύ-πολύ εάν με πιάσουν, να πληρώσω εκατό τριάντα ευρώ «συμβολικό» όπως λένε και οι ελεγκτές, πρόστιμο.
 
Χαρακτηριστική της εικόνας που επικρατεί σε αρκετές τουριστικές περιοχές ήταν αυτή που αντίκρισαν την Κυριακή οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων που πραγματοποίησαν «έφοδο» σε επιχειρήσεις παντός είδους στον Ωρωπό.
Όπως είπαν σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, η παραβατικότητα ήταν της τάξης του 100%.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα επιχειρηματίας ο οποίος εντοπίστηκε να μην έχει κόψει απόδειξη αξίας 400 ευρώ σε εστιατόριο. Οι ελεγκτές, βέβαια, παραδέχθηκαν ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο συμβολικά. Απέδωσαν, δε, την παραβατικότητα αφενός στην οικονομική κρίση και αφετέρου στην αύξηση της τουριστικής κίνησης το τελευταίο διάστημα.

«Στόχος μας είναι οι επιχειρήσεις να κόβουν αποδείξεις. Ο ρόλος μας δεν είναι τιμωρητικός αλλά θέλουμε να συμμορφώσουμε τις επιχειρήσεις για να μειώσουμε την παραβατικη συμπεριφορά» κατέληξε μια από τους ελεγκτές της ΥΔΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...